IT

Her er Microsofts stikk til Apple og Spotify

Ny musikktjeneste samler tjenester både fra iTunes og Spotify.

15. okt. 2012 - 17:40

30 millioner sanger. Mer enn noen andre. Det er det Microsoft lokker med nå når de nok en gang skal inn i musikkbransjen.

Det første forsøket med Zune har ikke vært noen suksess, men nå tror IT-giganten at de har funnet trylleformelen.

Denne ganger heter tjenesten Xbox Music. Alle som har PC med Windows 8, X-box, de nye Windows RT nettbrettene og mobilene med Windows Phone 8 skal få tilgang til den store konsertsalen. Altså bare for selskapets egne operativsystemer. I hvert fall i første omgang.

Les også: Cd-en fyller 30 år

Bredt tilbud

Brukerne kan enten kjøpe musikken, slik som i iTunes. De kan strømme den som i Wimp og Spotify eller spille av musikk de allerede har kjøpt og har på en av dingsene.

Men de får også tilgang til et vell av internett-radiokanaler gjennom den nye musikktjenesten.

– Brukere på PC-er og mobiltelefoner vil også kunne lagre musikk de liker lokalt, slik at de kan høre på den når de ikke er koblet til nettet, sier Xbox-ansvarlig i Norge. For å få tilgang til Xbox Music kan de logge seg inn på den vanlige Live-kontoen som de aller fleste brukere allerede har, sier Xbox-ansvarlig i Norge, Erik Kleven.

Han er naturlig nok fornøyd med at Microsoft har valgt å bruke Xbox som navn i tjenesten og det navnet vil den ha med seg på de andre plattformene også.

Les også:

Canal Digital tilbyr WiMP på TV

Samsung integrerer Spotify i TV-en  

Starter i morgen

Utrullingen av den nye musikktjenesten starter allerede i morgen som en del av en større oppdatering på Xbox live og vil ta en ukes til før alle i hele verden har fått den.

Straks oppgraderingen er gjennomført vil de som ønsker det kunne ta i bruke musikktjenesten. Her vil også brukerne få det samme flisbaserte grensesnittet som nå kommer på telefoner PC-er og nettbrett.

Prisen i Norge vil ligge på det som mer eller mindre er blitt en bransjestandard, 99 kroner i måneden.

Verdens største

– Det vil være norsk musikk tilgjengelig fra starten og vi vil ikke ha noe mindre enn de tjenesten vi konkurrerer med. Sammen med den amerikanske katalogen og alle de lokale vi har rettigheter til vil vi kunne tilby rundt 30 millioner musikkstykker. Det er mer enn noen konkurrent i verden, sier Kleven.

Les også:

Vet du hva du risikerer ved å dele filer?

Slik får du musikken trådløs

TEST: Nye Apple TV

Snart får du bedre nett-TV  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.