Byggefolk

Her er den nye DiBK-direktøren

Per-Arne Horne (57) er ansatt som ny direktør for Direktoratet for byggkvalitet.

Per-Arne Horne
Per-Arne Horne (Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartmentet)

Per-Arne Horne (57) er ansatt som ny direktør for Direktoratet for byggkvalitet.

Per-Arne Horne starter i jobben 1. oktober. Stillingen er for en åremålsperiode på seks år. 57-åringen er utdannet ingeniør fra Trondheim ingeniørhøgskole og har siden 1987 hatt ulike stillinger i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. I dag fungerer han som leder for avdelingen for byggeprosjekter i samme etat.

– Horne har en svært relevant kompetanse og lang erfaring som leder, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Digital byggesøknad: – Vi ser for oss et slags Altinn for byggsektoren

– Digital pådriver

DiBK er rådgiver for Kommunal- og moderniseringsdepartementet og fører tilsyn med reglene om dokumentasjon av egenskapene til byggevarer. Direktoratet forvalter også ordningen for sentral godkjenning av virksomheter etter plan- og bygningsloven. Direktoratet har om lag 80 ansatte og kontor i Oslo og på Gjøvik.

– DiBK skal bidra til sikre og gode bygg og være pådriver for enklere og mer digitale byggeprosesser. Per-Arne Horne har god kjennskap til og interesse for lovverket og utviklingen av det. Jeg er sikker på at han vil gjøre en god jobb som leder for DiBK, seier Mæland.

Kilde: Pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå