T2

Her er brillene som skal fjerne jetlag

Og justere døgnrytmen din.

Administrerende direktør Ben Olsen i Re-timer med brillene som skal kunne justere døgnrytmen din dag for dag.
Administrerende direktør Ben Olsen i Re-timer med brillene som skal kunne justere døgnrytmen din dag for dag. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
6. mars 2013 - 16:32

HANNOVER: Alle som har flydd over Atlanteren eller langt av gårde i en annen himmelretning har sikkert opplevd fenomenet jetlag:

Kroppen henger ikke med gjennom tidssonene, og dermed får man en litt uggen følelse og det blir umulig å sove til riktig tidspunkt.

Lyser på øynene

Det mener det australske selskapet Re-timer at de kan avhjelpe.

Deres produkt er basert på forskningen til søvnpsykologer ved Flinders University i Australia, og er en form for hjelm eller briller som du tar på deg enten før leggetid eller med en gang du står opp om morgenen.

Brillene har et innebygget lys som skinner på øynene dine mens du har dem på.  Fotoreseptorer i øynene legger merke til lyset og sender signaler til hjernen om å være våken og på alerten.

– Produktet ble opprinnelig utviklet for å behandle pasienter med søvnløshet. Professor Leon Lack fant ut at de ved å bruke en slik lysenhet før leggetid kunne forskyve «kroppsklokka» og dermed både sovne og våkne senere. Motsatt, om du bruker den når du våkner opp om morgenen, kan du skyve kroppsklokka andre vei, sier administrerende direktør Ben Olsen i Re-timer til Teknisk Ukeblad på Cebit-messen i Hannover.

Les også: Denne 3D-printeren kan du ha hjemme

Re-timer skal brukes i 50 minutter av gangen, og du kan både bruke dem foran pc-en og med vanlige briller under.
Re-timer skal brukes i 50 minutter av gangen, og du kan både bruke dem foran pc-en og med vanlige briller under.

Gradvis endring

Re-timer skal sitte på øynene i 50 minutter av gangen. For å forberede kroppen på lange flyturer anbefaler selskapet at de brukes i et par dager før selve flygningen, slik at endringen skjer gradvis.

Selskapet har laget en egen jetlag-kalkulator som forteller deg hvordan du bør bruke produktet.

Andre som skal kunne ha hjelp av Re-timer er som nevnt mennesker som sliter med søvnen, inkludert turnusarbeidere som trenger hjelp til å holde styr på døgnrytmen.

Re-timer er i salg nå, og koster 239 euro inklusiv moms og levering. Brillene skal kunne brukes både foran PC-en og over vanlige briller.

Les også:

Snart kan du trene fra lenestolen

Nå kan du styre PCen med øynene

Nå kan du glemme PIN-koden  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.