ELBIL

BMWs neste elbil er på besøk i Norge

SUV-en iX3 vist frem i Stavanger.

BMW iX3 på ONS i Stavanger.
BMW iX3 på ONS i Stavanger. Foto: Jan M. Moberg
Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2018 - 16:23

BMWs neste elbil blir en elektrisk variant av SUV-en X3, kalt iX3. Den ble første gang vist frem under bilmessen Autochina i Beijing i april. Nå er den på besøk i Stavanger.

Det er første gangen bilen vises frem i Norge. Den skal senere denne uken vises frem i Sandvika, på Henie Onstad Kunstsenter lørdag og søndag. Dette er et lukket arrangement.

BMW iX3 på ONS i Stavanger. <i>Foto:  Jan M. Moberg</i>
BMW iX3 på ONS i Stavanger. Foto:  Jan M. Moberg

Det som vises frem er en konseptbil, som antakelig skiller seg noe fra det ferdige produktet som skal produseres fra 2020. 

BMW iX3 på ONS i Stavanger. <i>Foto:  Jan M. Moberg</i>
BMW iX3 på ONS i Stavanger. Foto:  Jan M. Moberg

Skal lages i Kina

IX3 skal lages i Kina, og eksporteres til Europa derfra. Konseptbilen har en motor med over 200 kilowatt effekt, og 400 kilometer rekkevidde, ifølge BMW.

BMW iX3 har BMWs femte generasjon elektrisk drivlinje. Denne samler elmotor, gir og kraftelektronikk i én enhet, noe som skal gi plassbesparelser. Motoren er også bygget for å ikke bruke sjeldne jordarter, slik at produksjonen ikke skal være avhengig av dette.

I dag har BMW elbilen i3, som har vært i salg i flere år. Neste bil fra konsernet er en elbilvariant av Mini, før iX3 skal lanseres i 2020.

Året etter er planen å starte produksjonen av BMW i4

  • Les flere saker om elbil.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.