T2

Her er Asus’ super-ultrabook

Zenbook Prime får full HD-skjerm og Ivy Bridge.

Asus var tidlig ute med sin Zenbook, og vi ga den svært god kritikk for design, kvalitetsfølelse, støynivå og ytelse da vi testet den på høsten i fjor.

Oppløsningsboost

Zenbook UX31 er også den eneste ultrabooken så langt som har hatt så høyt som 1600x900 som oppløsning, men det er tydeligvis ikke nok for taiwanerne i Asus.

Deres Zenbook får nå nemlig samme behandling som nettbrettet Transformer, og relanseres i “Prime”-utgave.

Denne får mulighet for IPS-skjerm med full HD-oppløsning, altså 1920x1080, både i 11- (UX21A) og 13-tommers-versjon (UX31A). Ellers blir det LCD-skjermer med henholdsvis 1600x900 og 1366x768.

Innmaten blir selvfølgelig Intels nye Ivy Bridge-prosessorer (som i ultrabook-variant formelt ikke er lansert enda) og SSD-disker på 128 eller 256 GB, men maskinen vil også komme i en “billig-variant” med Sandy Bridge-prosessor og hybriddisk samt en variant med dedikert Nvidia GT620M-grafikk, kalt UX32VD.

Hvilken ultrabook skal jeg velge?  

1200005395.jpg

Bedre tastatur

Noe av det vi reagerte sterkest på med UX31 var det grunne tastaturet og den ekstremt uberegnelige pekeplata, og det skal Asus nå ha gjort noe med.

Pekeplata er helt ny, og metalltastaturet byttet ut med en 12 prosent dypere og baklyst plastvariant.

Lansering vil skje i Norge 3. juni, opplyser produktspesialist Anders Haby i Asus Nordic til Teknisk Ukeblad, mens maskinene vil begynne å dukke opp i butikk “noen uker” etter det.

Pris vil han ikke gå ut med før lanseringen.

Les også:

Lenovo lanserer ultrabook i karbonfiber

1,34 kilo, 14 timer batteritid og optisk drev

Slik blir en ultrabook til

Slik blir Intels nye prosessorer

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.