TRAFIKK OG ITS

Helt vilt på vegene i Nigeria

Nigeria er et av verdens verste land når det gjelder trafikkulykker. Bare i 4. kvartal i fjor ble det drept 1306 personer i trafikken.

Fra motorvegen  Lagos-Abeokuta i Nigerias hovedstad Lagos.
Fra motorvegen Lagos-Abeokuta i Nigerias hovedstad Lagos. Foto: AKINTUNDE AKINLEYE,
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. feb. 2018 - 11:04

Det afrikanske landet er dermed motsatsen til Norge, som med våre rekordlave ulykkestall de senere år rangeres blant verdens beste beste land innen trafikksikkerhet. I Nigeria derimot er ulykkesstatistikkene fra vegtrafikken dyster lesning.

Ferskeste statistikk derfra er tallene for siste kvartal i 2017, hvor 7 349 personer ble skadet i trafikkulykker, og ikke mindre enn 1 306 drept, viser tall fra Nigeria National Bureau of Statistics.

På årsbasis har tallet for skadde de senere årene ligger på rundt 30 000 personer, mens antall drepte har ligger over 5 000. Bare i juli i fjor døde 13 personer daglig som følge av bilulykker.

 

Mange i hvert kjøretøy

Fakta om vegtransporten i Nigeria.
Fakta om vegtransporten i Nigeria.

Nigeria, som i areal er omlag tre ganger større enn Norge, har ikke mindre enn 193 millioner innbyggere. Men kjøretøyparken er ikke større enn 11,4 millioner, som ikke er mye sammenlignet med at det tilsammen er registert 5,3 millioner kjøretøy i Norge, av dette 3,2 millioner personbiler.

Når antall trafikkulykker i 4. kvartal i fjor oppgis til å være 2 489, og det i disse ulykkene ble skadet over 7000 mennesker, skjønner man at hver av de bilene som var ikkblandet i trafikkulykker, varr godt pakket opp med passasjerer.

 

Altfor stor hastighet

Hastighet er hovedårsaken til de skyhøye ulykkestallene på de nigerianske vegene, ifølge landets myndigheter. Men også annen form for farlig kjøring fremeheves som hyppig årsak. Det samme gjelder også punktering.

Det opplyses også at man antar at en god del trafikkulykker ute på landsbygda i Nigeria aldri blir innrapportert til myndighetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.