ARKIVNYHETER

Havvinden er i gang for Statoil og Statkraft

Anders J. Steensen
4. aug. 2011 - 12:51

Sheringham Shoal

Sheringham Shoal eies av Statoil (50 %) og Statkraft (50 %) gjennom samarbeidsselskapet Scira Offshore Energy Limited

Total installert effekt 317 MW

Produksjon 1,1 TWh per år

Oppstart 2. august 2011

– Dette signaliserer oppstart av driften og er en viktig milepæl for Scira Offshore Energy, eier og operatør av vindparken som er under bygging utenfor kysten av Norfolk i England, sier Einar Strømsvåg, daglig leder for Scira. I tillegg markerer oppstarten også at elektrisitet fra vindparken for første gang vil bli omsatt i det britiske markedet.

86 vindturbiner

Oppstart skjer tre år etter at prosjektet ble godkjent, og to år etter at byggearbeidet startet. Vindparken skal produsere kraft i minst 25 år, og vil bli drevet fra Sciras base i Wells-next-the-Sea.

Til sammen 86 vindturbiner skal installeres og settes i drift før det Statoil-styrte prosjektet overleveres som en fullført vindpark til Scira innen sommeren 2012. Fremdeles skal omkring 12 fundamenter installeres, og flere kilometer med kabler skal legges og graves ned på havbunnen.– På travle dager er det for tiden hele 30 fartøyer ute med omkring 500 personer i arbeid. Arbeidet krever detaljert planlegging og samordning, men framdriften er også avhengig av gode værforhold, sier Statoils prosjektleder Elly Bjerknes.Når Sheringham Shoal vindpark er fullført og i full drift vil det være omkring 50 fulltidsansatte ved Sciras nye driftsbase, som skal bygges i Egmere omkring fem kilometer utenfor Wells.Det er Siemens som leverer vindturbinene på Sheringham Shoal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.