MARITIM

Havnetopper: – Tror nordlendingene kan ende opp med gamle cruiseskip

Havneledere i Bergen og Trondheim kaller ordfører-utspillet kortsiktig og opportunistisk.

Det portugisiske passasjerskipet Astoria er bygget i 1948, og fyller dermed 71 år i år. Skipet har årlige turer til Nord-Norge. Bildet er tatt i 2016 utenfor Shetland. Havnedirektør Knut Thomas Kusslid (til venstre)  i Trondheim og prosjektleder Even Husby i Bergen havn tror Nord-Norge kan ende opp med de eldste og mest forurensende cruiseskipene hvis de ikke stiller samme krav som havnene lenger sør.
Det portugisiske passasjerskipet Astoria er bygget i 1948, og fyller dermed 71 år i år. Skipet har årlige turer til Nord-Norge. Bildet er tatt i 2016 utenfor Shetland. Havnedirektør Knut Thomas Kusslid (til venstre) i Trondheim og prosjektleder Even Husby i Bergen havn tror Nord-Norge kan ende opp med de eldste og mest forurensende cruiseskipene hvis de ikke stiller samme krav som havnene lenger sør. Fotomontasje: Ronnie Robertson/Trondheim havn/Tore Stenvold/

Mandag omtalte TU.no en kronikk hvor 15 nordnorske ordførere beskriver Stortingets miljøkrav for verdensarvfjordene som «omfattende, og til dels urealistiske». De mener at miljøkravene er «en lissepasning til Nord-Norge» som nå kan ta over den delen av cruisemarkedet som blir utestengt fra verdensarvfjordene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.