Havarikommisjon-kritikk etter Skatestraumtunnel-brann

Både Sogn og Fjordane fylkeskommune og Statens vegvesen får kritikk av Statens havarikommisjon etter brannen i Skatestraumtunnel i fylket i fjor sommer.

En tankbil med rundt 16.000 liter bensin kjørte i fjellveggen i Skatestraumtunnelen i Bremanger.
En tankbil med rundt 16.000 liter bensin kjørte i fjellveggen i Skatestraumtunnelen i Bremanger. Bilde: Daniel Restad, NTB Scanpix
NTB
14. nov. 2016 - 12:32

Kommisjonens kritikk retter seg mot mangelfull sikkerhetsoppfølging av tunnelen. Videre mener Havarikommisjonen at kontrollrutinene ikke var gode nok for kjøretøy som frakter farlig gods.

Ulykken skjedde da en tankbil med rundt 16.000 liter bensin kjørte inn i fjellveggen i tunnelen i Bremanger og eksploderte. Ingen ble alvorlig skadd, men ødeleggelsene i tunnelen var store.

– I samarbeid med Statens vegvesen vil vi vurdere hvordan vi bedre kan følge opp sikkerheten både i Skatestraumtunnelen og andre tunneler på fylkesveinettet, sier fylkesdirektør for samferdsel i Sogn og Fjordane, Dina Lefdal.

Statens havarikommisjon peker også på at veimyndighetene i samarbeid med Direktoratet for sikkerhet og beredskap bør vurdere å innføre restriksjoner på transport med farlig gods i tunneler.

– Vi har stor forståelse for tilrådingen, og mener kanskje at dette punktet må ses i sammenheng med de endrede risikovurderingene som vi også er bedt om å gjøre på nytt, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.