PROSJEKTER

Hareide vil markere byggestart på E18 i år: Første anleggskontrakt ble signert i dag

Marthinsen og Duvholdt fikk entreprisen på de forberedende arbeidene på Ramstadsletta.

Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik signerer den første entreprisekontrakten på E18 Vestkorridoren med daglig leder Frank Duvholt i firmaet Marthinsen og Duvholt.
Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik signerer den første entreprisekontrakten på E18 Vestkorridoren med daglig leder Frank Duvholt i firmaet Marthinsen og Duvholt. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
22. sep. 2020 - 12:24

I dag signerte Marthinsen og Duvholt AS entreprisen på de forberedende arbeider på ny E18 ved Ramstadsletta i Bærum. Statsråd Knut Arild Hareide ønsker selv å markere oppstarten på anleggsarbeidene på E18 Vestkorridoren seinere i år, skriver Statens vegvesen i en melding de har sendt ut i forbindelse med kontraktssigneringen.

Marthinsen og Duvholt vant entreprisekontrakten i konkurranse med fem andre firmaer og hadde klart laveste tilbud. De seks tilbudene som kom inn varierte mellom 64 og 93 millioner kroner:

Firma Tilbudspris
Marthinsen og Duvholt AS 64,3 millioner kroner
NRC 71,4 millioner kroner
HAB Constructions AS 75,2 millioner kroner
Isachsen Anlegg AS 84,9 millioner kroner
Anlegg Øst 89,7 millioner kroner
Implenia 92,3 millioner kroner

Etterlengtet prosjektstart

– Dette markerer starten på et prosjekt vi har ventet lenge på å komme i gang med, sa utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Daglig leder i Marthinsen og Duvholt, Frank Duvholt gleder seg også til å komme i gang med denne entreprisen.

Entreprisen er den første av to entrepriser med forberedende arbeider før selve hovedutbyggingen av E18 Vestkorridoren starter.

– Dette er en entreprise som i hovedsak består av rivearbeider, boring av VA-ledning og bygging av støttemur (rørspunt) mot jernbanen. Entreprisen skal gjøre klart til arbeidene med Høviktunnelen som kommer senere, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Katinka Stenstad.

Les også

Skroter E18-utbygging til Asker: – Ubegripelig

Arbeidene tar et drøyt år

Arbeidene vil pågå i vel et år. Arbeidene med rørspunt krever stans i togtrafikken vest for Høvik stasjon, så det vil foregå arbeider hele neste sommer. Det er spesielle utfordringer knyttet til de ulike arbeidene som skal foregå mens trafikken på E18 skal gå som vanlig.

I dette området vest for Høvik stasjon vil de forberedende arbeidene til byggingen av E18 Vestkorridoren pågå. <i>Foto:  Kjell Wold, Statens vegvesen</i>
I dette området vest for Høvik stasjon vil de forberedende arbeidene til byggingen av E18 Vestkorridoren pågå. Foto:  Kjell Wold, Statens vegvesen

Kontrakten på Ramstadsletta består av følgende oppgaver:

  • Riving av bygninger innenfor anleggsområdet.
  • Boring av ny VA-trase til Høvikveien 2c.
  • Rørspunt (ca. 230 m) langs jernbanen, inkludert. sikringsskjerm.
  • Grunnforsterkning med KS-stabilisering og masseutskifting før etablering av fylling for adkomstrampe spuntrigger.
  • Trefelling (her er det restriksjoner, slik at det ikke kan felles trær i hekketiden mellom 1. mars og 15. juli).
    Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.