SAMFERDSELSMINISTER

Hareide mener klima og trafikksikkerhet blir viktige saker for departementet

– Jeg er veldig godt fornøyd med mange av de store grepene vi har tatt her i departementet. Heldigvis er de irreversible, sa Jon Georg dale da han leverte departementsnøklene til sin etterfølger.

Utnevnelsen av Knut Arild Hareide som samferdselsminister har fått stor oppmerksomhet, men få av kommentatorene har snakket om vei. Heller ikke Hareide trakk fram veisektoren da han overtok nøkkelen til ministerkontoret.
Utnevnelsen av Knut Arild Hareide som samferdselsminister har fått stor oppmerksomhet, men få av kommentatorene har snakket om vei. Heller ikke Hareide trakk fram veisektoren da han overtok nøkkelen til ministerkontoret. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. jan. 2020 - 15:47

Dermed heter landets samferdselsminister Knut Arild Hareide, tidligere KrF-leder, stortingsrepresentant og sist statsråd i Miljøverndepartementet for 15 år siden. 47-åringen opprinnelig fra Bømlo var egentlig på vei ut av norsk politikk.

– Vi fått til mye

Jon Georg Dale sa han er stolt over hva de har fått til etter snart syv sammenhengende år i ledelsen av Samferdseldepartementet. <i>Foto:  Jarle Skoglund</i>
Jon Georg Dale sa han er stolt over hva de har fått til etter snart syv sammenhengende år i ledelsen av Samferdseldepartementet. Foto:  Jarle Skoglund

En Jon Georg Dale i godt humør sto lenge sammen med et stort presseoppbud  og ventet på at den nye statsråden skulle entre kontoret, og ved overleveringen av kontornøkkelen passet han på å si at FrPs kamp for bedre veier ikke er over, og at den kommer til å fortsette på Stortinget.

– I Samferdselsdepartementet har vi fått til mye, som jeg tror vi vil være stolte av i mange år. Det ene rådet jeg vil gi Hareide er å ikke reversere utviklingen i samferdselssektoren. Jeg håper den nye regjeringen vil fortsette den linjen vi har ført og holder fingrene unna de irreversible grepene vi har fått til, sa Dale.

Etter litt skryt av den avtroppende ministeren, blinket Hareide ut hovedarbeidsområdene framover, men han nevnte verken veier eller tog.

Jon Olaf Olaussen, professor og prodekan på Fakultet for økonomi, skjønner ikke hva NTNU får ut av en samarbeidsavtale med NHO.
Les også

NTNU-professor vil skrote NHO-avtale: – Hvorfor skal vi ha avtale med den ene parten i arbeidslivet?

– Vi er nødt til å levere

– Jeg håper gjennom de resultatene jeg skal levere, at jeg kan være en minister for hele  befolkningen. Dette er et departement jeg kjenner godt etter fire år som leder for transportkomiteen på Stortinget, og for meg blir det viktig å fortsette det arbeidet som er startet her i departementet, spesielt innenfor klima. Dette er den sektoren som skal ta de største utslippsreduksjonene i årene som kommer. Vi har en klimakrise i vår verden, og vi som regjering er nødt til å levere på dette området. Det blir min hovedoppgave som samferdselsminister, sa Hareide.

– Dessuten er trafikksikkerhet urolig viktig. Mye stort arbeid er gjort, og tallene går i riktig retning, men vi har likevel et stort arbeid å gjøre videre. Jeg er selv syklist, og jeg vet hvor viktig det er at de myke trafikantene ivaretas.

– Så ser jeg fram til å gjøre en jobb for hele Norge, og dette departementet er med på å legge grunnlaget for vekst og liv i hele landet. Det handler om arbeidsplasser og hvordan vi skal bevege oss, og da er nettopp den nøkkelen  jeg nå tar overtatt, en nøkkel for å få det til, sa Knut Arild Hareide på sin første dag i Samferdselsdepartementet.

22. mars legger samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) et nytt og etter han mening en mer realistisk Nasjonal Transportplan enn den som han overtok etter regjeringen Solberg.
Les også

Neppe nok til at Nygård får en plass i historiebøkene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.