Har levert unik linseteknologi til fire mobilprodusenter: – Vi er veldig nære noe stort

Linseteknologien til Hortenselskapet Polight har kommer snart i mobiltelefoner og i andre markeder.

Selfie: poLightsjef Øyvind Isaksen tar bilde med  teknologidirektør Pierre Craen og COO  Marianne Sandal. Telefonen er en Google Pixel modifisert med TLens kameraer både foran og bak.
Selfie: poLightsjef Øyvind Isaksen tar bilde med teknologidirektør Pierre Craen og COO Marianne Sandal. Telefonen er en Google Pixel modifisert med TLens kameraer både foran og bak. Foto: ORV
5. mars 2018 - 12:56
I mange år på rad har vi snakket med norske Polight under verdens største mobilmesse, Mobile World Congress (MWC). Her viser de frem sin unike linseteknologi: I stedet for å bruke linser som beveger seg ved å trekkes frem og tilbake i en knøttliten spole, en såkalt VCM (Voice Coil Mechanism), har de utviklet polymerbasert linse som endrer form når det settes spenning på en piezoelektrisk ring.
 

Hvert år har vi hørt om fremgang og motgang. Men for et par år siden begynte stemningen å stige. Mobilprodusentene var interesserte. Og enda mer interesserte i fjor. I år var stemningen ikke til å ta feil av.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.