MOTOR

Har funnet deler som lukter parafin

I Kebnekaise-området.

Bilde: Scanpix

En kilde i det svenske forsvaret bekrefter at det er funnet vrakdeler etter det norske Hercules-flyet som forsvant i Nord-Sverige torsdag ettermiddag, melder TT.

Den svenske redningstjenesten bekrefter også at det er gjort flere funn.

– Vi har nå fått bekreftet at et svensk team på Storglaciären (isbre) har gjort flere funn. Det dreier seg om en polstret gjenstand og en borrelås – alt dynket i parafin. Man har fotografert dette og sendt det til det norske forsvaret, opplyser den svenske redningstjenesten i Göteborg.

Kebnekaise-området er erklært som havaristed, basert på funn av vrakrester som lukter parafin, opplyser den norske forsvarssjefen, Harald Sunde.

– Ja, den svenske redningsledelsen har erklært området som havaristed basert på disse funnene. Vi har fått opplyst fra et svensk redningsteam at det lukter parafin av vrakrestene. Vi har også fått inn opplysning fra vårt eget team om at de kan observere vrakdelene, sier Sunde til NRK. Flere fly har meldt om mulige vrakrester på begge sider av Kebnekaise-toppen, der det norske Hercules-flyet forsvant med fem om bord.

Fant oransje gjenstand

Det norske Orion-flyet som deltar i leteaksjonen, gjorde tidligere fredag ettermiddag en observasjon i det nordøstre hjørnet av leteområdet.

En oransje gjenstand ble da sett fra omkring 20.000 fot gjennom et hull i tåka.

Det norske Hercules-flyet var på vei fra Evenes til Kiruna da det forsvant med fem personer om bord ved 15-tida torsdag.

Svensk politi opplyser fredag kveld at fjellredningstjenestens bakkemannskaper avbrøt søket klokka 18 fredag, for så å gjenoppta letingen lørdag morgen klokka 5. Fremdeles er flere fly og helikoptre på vingene.

Les også:

Disse flyene deltar i søket

Nødpeileren kan sende i 72 timer

Første havari med Super Hercules 

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.