Han gleder seg over at salget av asfaltfresere i Norge har tatt helt av

Rune Gulli i Wirtgen Norge AS kan glede seg over rekordår i omsetning i fjor, og særlig over salget av asfaltfresere.

Adm dir i Wirtgen Norge AS, Rune Gulli, var på plass på standen til Wirtgen Group under Intermat i Paris. Her foran den nye asfaltfresen 210XP.
Adm dir i Wirtgen Norge AS, Rune Gulli, var på plass på standen til Wirtgen Group under Intermat i Paris. Her foran den nye asfaltfresen 210XP.
25. apr. 2018 - 16:00

Det norske markedet for asfaltfresere er ikke stort. Men en håndfull aktører som driver innen dette faget, tilsier ikke dette noe stort volum av salget av disse tunge og store spesialmaskinene.

Men adm.dir Rune Gulli i Wirtgen Norge AS kan glad fortelle da vi møter ham under Intermat-messen i Paris, at salget i forhold til normalår den siste tiden nesten har tatt helt av.

– I fjor solgte vi fem store asfaltfresere. I år har vi så lagt solgt syv. Det er nesten litt ekstremt, og vi kan nok ikke budsjettere med at det skal fortsette, forteller han nøkternt.

 

Monstre med 777 hk

En av nyhetene under årets Intermat er en ny utgave av Wirtgen-fresen 210, som nå har fått modellbetegnelsen XP. Mange detaljer er oppgradert, men i hovedsak er det kraft og kapasitet som kjennetegner den nye maskinen. Men en motor på 777 hk vil den nå klare å gjøre jobbene raskere.

– Denne endringen er kommet etter ønske fra kundene, som ønsker mer kraft og dermed økt fleksibilitet i forhold til oppdragene som skal gjøres. Denne modellen har vi allerede solgt fire av, men ingen er levert ennå.

Rune Gulli forteller om økt etterspørsel etter anleggsmaskiner verden rundt, og at også de siden sist høst opplever leveringstid på enkelte modeller. Dette rammer nå også deres norske kunder.

 

Fjoråret ble rekordår

Med en omsetning p.å 380 millioner kroner, ble 2017 et rekordår omsetningsmessig for Wirtgen Norge AS. Det var særlig salget av asfaltfresere og -utleggere som tok av, og som gjorde at selskapet havnet 25 prosent over budsjett i omsetning.

– I hovedsak har omsetningen hos oss økt i takt med asfaltproduksjonen totalt sett i Norge, som jo også har vært rekordhøy de siste årene. Men vi tror ikke det fortsetter til himmels, så derfor har vi i år budsjettert ca 50 millioner ned i forhold til omsetningen i fjor.

Rune Gulli foreller da vi treffer ham under messedagene i Paris, at innslaget av norske besøkere er ut fra det han har sett, så langt er veldig lite.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.