Han blir ny direktør for Vegseksjonen i departementet

 Hans Einar Nerhus blir ny avdelingsdirektør for Vegseksjonen i Samferdselsdepartementet. Han jobber i dag som fagdirektør i samme departement.

Hans Einar Nerhus overtar som avdelingsdirektør for vegsaker i Samferdselsdapertementet 1. april.
Hans Einar Nerhus overtar som avdelingsdirektør for vegsaker i Samferdselsdapertementet 1. april. Foto: Jarle Skoglund
5. feb. 2018 - 14:08

Han begynner i den nye stillingen 1. april, og forteller til Våre Veger at han gleder seg til sine nye oppgaver i departementet.

-Det skjer mye nytt og utfordrende på vegsiden. Dette er en sektor hvor det foregår store endringer, samtidig som man har mange virkmidler tilgjengelig; både lovmessig og budsjettmessig, sier han.

Variert bakgrunn

Hans Einar Nerhus er 45 år og bor i Oslo. Han har en Master of Arts fra Universitetet i Oslo og Maastricht Economic Researsch Institute on Innovation and Technology i Nederland. Etter studiene jobbet han som kommuneplanlegger i Nannestad kommune før han ble førstekonsulent i Kommunal- og regionaldepartementet i 1998.

I 2000 var han prosjektleder i Nærings- og handelsdepartementet, før han var innom CIBER Norway som rådgiver.

Siden 2003 har Nerhus jobbet i Samferdselsdepartementet. Han kommer fra stillingen som fagdirektør i Post- og teleseksjonen.

Vegseksjonen har ansvar for planlegging, bygging, drift og bruk av veginfrastrukturen. Seksjonen jobber også med rammevilkår og styringssystemer for, og har etatsstyring av, Statens vegvesen.

Interesse for veteranbiler

-Men konkret erfaring fra vegsiden har du ikke?

-Joda. Jeg har syv års praksis fra sommerjobb på veikro, og tre år fra sommerjobb innen bilrekvisita, forteller Nerhus humoristisk. Dessuten kan han fortelle å ha vært medlem i Rootes Bar Club Norway siden 1990, en veteranbilklubb for engelske biler. Med en gammel Hillman i garasjen, treffer han der sine likesinnede.

Hans Einar Nerhus fikk jobben som avdelingsdirektør i Samferdselsdepartementet i konkurranse med 16 andre søkere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.