IT

Halvert etterspørsel etter IT-konsulenter

Mye tyder på at det er tøffe tider i det norske IT-markedet, og det vil gå ut over konsulentene.
Mye tyder på at det er tøffe tider i det norske IT-markedet, og det vil gå ut over konsulentene. Bilde: Colourbox
Anders Brenna
13. feb. 2009 - 07:24

– I fjor sommer var det 1557 stillingsannonser der man søkte etter IT-konsulenter. Nå er det 757, sier Adil Osmani, markedssjef i Rubrikk.no til Teknisk Ukeblad.

Oversikt

Rubrikk.no er som navnet tilsier et nettbasert rubrikkselskap. De har en netttjeneste der de lar brukerne se alle rubrikkannonser fra Rubrikk.no, partnere og konkurrenter på ett sted.

På stillingsmarkedet samler de også inn annonser fra store og kjente bedrifters hjemmesider.

Dette gir de en ganske god oversikt over statusen i stillingmarkedet, og selv om tallene har en viss usikkerhet gir de en indikasjon på hvordan det ligger an.

Les hovedsaken:

Få annonser

En så stor nedgang i etterspørselen vil før eller siden gi utslag for konsulentselskapene, men foreløpig sier de store IT-gigantene at de klarer seg godt. Stillingsannonsene viser da også at de har tråkket på bremsen.

Ifølge Rubrikk.no er det ikke mange utlyste stillinger hos IBM, Cap Gemini eller EDB for tiden. Ergo Group og Accenture skiller seg litt ut med henholdsvis 21 og 10 aktive stillingsannonser.

Ikke unntatt fra virkeligheten

Konsulenter hopper fra prosjekt til prosjekt, og fra kunde til kunde. I gode tider er det lite dødtid mellom oppdragene, selv om det alltid er noe.

Ingen av aktørene Teknisk Ukeblad har snakket med vil innrømme at de har konsulenter på tomgang, men det er ikke uvanlig at konsulenter blir sittende litt lengre inne mellom oppdrag i usikre tider.

Hvorvidt det er tilfelle nå er usikkert, men det er ikke usannsynlig ettersom den generelle arbeidsledigheten i Norge har økt kraftig, og IT-bransjen er ikke unntatt fra verdens økonomiske realiteter.

Stort fall

Det er nå 931 arbeidsledige IT-eksperter i Norge, ifølge digi.no, en økning på 184 fra samme tid i fjor.

Det behøver ikke nødvendigvis å gå utover konsulentoppdragene, men når tall fra Rubrikk.no viser at antall ledige IT-stillinger har falt fra 3451 til 1127 på ett år, så er det mye som tyder på at det blir tøffere tider i det norske IT-markedet.

Det vil også gå utover IT-konsulentene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.