KRAFT

Hafslund selger fibernettvirksomheten

Hafslund selger unna fibernettvirksomheten.
Hafslund selger unna fibernettvirksomheten. Bilde: Colourbox
Øyvind LieØyvind Lie
22. des. 2010 - 09:15

Hafslund Venture har solgt Hafslund Fibernett AS til PE-fondet EQT V. Kjøperen overtar selskapet med kunder, personell og utstyr, skriver Hafslund i en pressemelding.

Hafslund får 1 477 millioner kroner for aksjene, noe som gir selskapet en gevinst på om lag 900 millioner kroner. Selskapet mottar 1 167 millioner kroner av salgssummen i kontanter mens 310 millioner gis i lån med løpetid i inntil 7 år.

Les også: Lyse-imperiet blir større

Rendyrker strategien

Hafslund-konsernets utvikling den siste tiden har gått mot en tydeligere satsing på utbygging av fornybar energi og videreutvikling av infrastruktur for energi, samtidig som konsernet vokser innen strømsalg.

Les også: Kjøper Skagerak Fibernett

– Naturlig steg

Salget av fibernettvirksomheten er et naturlig steg for å rendyrke denne strategien, ifølge selskapet.

– Vi er stolte av den utviklingen Hafslund Fibernett har hatt og selskapet kan i dag skilte med en svært solid markedsposisjon. Vi er glade for å kunne bringe dette selskapet videre inn i en ny vekstfase hos nye eiere, sier konserndirektør for Hafslund Venture, Tore Schiøtz, i pressemeldingen.

Transaksjonen er kun betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet og vil bli gjennomført når godkjennelsen foreligger.

Les også: Fiber er et tapssluk

Mye nett

Hafslund Fibernett dekker store deler av det sentrale Østlandet. Nettet har 2 300 km føringsveier, 200 000 km fiberkabler og leverer mørk fiber til rundt 150 kunder, herunder internettleverandører, store bedrifter og kommuner.

Selskapet har 20 ansatte og hovedkontoret ligger i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.