NYHETER

HAB klager på Vegvesenets avgjørelse

Det er ikke avgjort hvem som skal legge om fylkesveg 35 i Øvre Eiker i Buskerud. Vegvesenet vil gi jobben til et arbeidsfellesskap mellom Isachsen Entreprenør og Strøm Gundersen, men HAB Construction har klaget på avgjørelsen.

Den trange undergangen midt på bildet blir avløst av den brede til venstre. Hvem som skal gjøre jobben er foreløpig uklart. (Ill: Statens vegvesen)
Den trange undergangen midt på bildet blir avløst av den brede til venstre. Hvem som skal gjøre jobben er foreløpig uklart. (Ill: Statens vegvesen)
24. okt. 2012 - 13:11

Arbeidsfellesskapet ga et anbud på 41,754 millioner kroner på oppdraget. Det var er det nest laveste som kom inn. HAB Construction ville ha 39,842 millioner for jobben, men firmaet ble avvist av Vegvesenet etter en vurdering av referansene.

Nå blir klagen behandlet av folk fra Buskerud fylkeskommune i samarbeid med jurister utenfra. Vegvesenet kommer ikke til å foreta seg noe før behandlingen er ferdig. Hvis klagen blir avvist, står Vegvesenet fritt til å skrive kontrakt med arbeidsfellesskapet, selv om HAB Construction skulle velge å gå videre til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Et eventuelt medhold der betyr at entreprenøren kan ha krav på erstatning for forventet fortjeneste på oppdraget.

Den som til slutt får kontrakten, skal legge om fylkesveg 35 ved Vestfossen over en strekning på vel 600 meter. Sørlandsbanen skal gå i bru over den nye vegen. Brua blir støpt under en midlertidig stålbru. I løpet av tre togfrie helger i april neste år skal det gjennomføres tiltak som er nødvendige for å legge om banen.

Framdriften av prosjektet er helt avhengig av at omleggingen av banen blir gjennomført i disse helgene. Hvis klagen fører til at anleggstarten blir så mye forsinket at omleggingen ikke kan skje til rett tid, blir heller ikke den nye vegen ferdig til rett tid, men prosjektleder Odd Gulaker i Region Sør tror ikke det er stor fare for det.

Hvis alt går som det skal, er den nye vegen klar til bruk i oktober neste år. Innen 30. mai 2014 er også arbeidet på sidearealene avsluttet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.