NYHETER

Gudvangatunnelen kan bli stengt i seks uker

Statens vegvesen forbereder seg igjen på en seks uker lang stenging av Gudvangatunnelen etter bussbrannen.

Turistbussen som tirsdag begynte å brenne inne i Gudvangatunnelen, ble onsdag fraktet ut. Bussen tilhører et busselskap som kjørte på oppdrag for det svenske selskapet Ellös Buss i Göteborg, opplyser selskapet. Foto: Arne Veum / NTB scanpix
Turistbussen som tirsdag begynte å brenne inne i Gudvangatunnelen, ble onsdag fraktet ut. Bussen tilhører et busselskap som kjørte på oppdrag for det svenske selskapet Ellös Buss i Göteborg, opplyser selskapet. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Bilde: Veum, Arne
13. aug. 2015 - 07:54

Voss/Oslo (NTB-Steinar Rostad Breivik og Monica Hägglund Langen): – For to år siden var tunnelen stengt i seks uker etter brannen da, og vi må forberede oss på at det kan ta like lang tid denne gangen, sier regionveisjef Helge Eidsnes. Vegvesenet arbeidet onsdag med å sikre tunnelen, og de opplyser at brannen har ført til store skader, blant annet i tunneltaket.

– Fremdeles trenger vi tid på å få bedre oversikt over skadeomfanget og på å si nøyaktig hvor lenge tunnelen blir stengt, legger Eidsnes til.

Brannen i den svenske turistbussen startet 500 meter inn i tunnelen mellom Gudvangen og Flåm i Sogn og Fjordane like etter klokken 13.30 tirsdag. I alt ble 37 personer evakuert etter ulykken.

 

Lettere skadd

De fire personene som ble sendt til Voss sjukehus etter bussbrannen i Gudvangatunnelen, slapp fra hendelsen med lettere skader. Skadene ble betegnet som alvorlige, men onsdag nedjusterte imidlertid Helse Bergen tilstanden.

De skadde, én kvinne og tre menn, har blitt behandlet med surstoff for røykskader.

Onsdag ble en 31 år gammen mann og en 56 år gammel mann utskrevet fra sykehuset, opplyser Helse Bergen. En kvinne i 60-årene og en mann på 39 år blir liggende til observasjon på sykehuset.

 

Sjåføren avhørt

Politiet starter de kriminaltekniske undersøkelsene i tunnelen torsdag morgen.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om årsaken. Den må de tekniske undersøkelsene si noe om, sier lensmann Magne Knudsen i Årdal til NTB.

Han opplyser at politiet har gjennomført flere avhør, planlagt tekniske undersøkelser og innhentet opplysninger.

Den svenske bussjåføren ble i onsdag formiddag avhørt på sykehus av to lensmannsbetjenter fra Voss lensmannskontor, skriver VG. Sjåføren forklarte at han ikke oppdaget røyk fra kjøretøyet før han kjørte inn i tunnelen.

– Sjåførens forklaring samsvarer med det andre vitner som var i bussen har forklart, sier politiførstebetjent Bjørn Inge Aarsand ved Voss lensmannskontor. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.