SAMFUNN

Grønn by og trafikkproblemer

Polyteknisk Forening renger med stappfulle hus når storbyens utrfordringer skal opp til debatt.

Det begynner tirsdag 14. september. Da er temaet Urban rekreasjon. Det blir fotfolkets dag. Bilistene kan se fram til mandag 20. september. Da er temaet biler , busser og trikk, kort sagt Oslopakke 3. Begge møtene er i PFs lokaler i Oslo.

Tirsdag 14. september kl. 19.30
Urban rekreasjon.
Byens borgere har forlatt gassgrillene på sine trykkimpregnerte terrasser til fordel for offentlige parker og torg. Rommene mellom husene er åsted for måltider, hvile, studier og samvær. Er det kapasitet til dette? Oslo er en av verdens grønneste hovedsteder, men i sommer har det flommet over i avisene hvordan kommunens arealer og tilbud misligholdes, de blir brukt og dermed nedslitt og forsøplet i løpet av en kveld. Skal flere arealer brukes til rekreasjon eller må standarden heves mange hakk? Er fritid et offentlig anliggende? Er Oslo kommune beredt til å ta ansvar for drift og vedlikehold med slik uhemmet bruk? Hva er trendene for urban rekreasjon? Ola Raade, faglig leder byplan i Friluftsetaten redegjør for behov, krav og planer. Ola Elvestuen, leder for byutviklingskomiteen, gir uttrykk for sine visjoner. Debatt.

Mandag 20. september kl. 16.00-18.00
Oslopakke 3 - en pakke for fremtiden?
Forventet og ønsket vekst i arbeidsplasser og befolkning i Oslo og Akershus bidrar til fortsatt transportvekst og stiller store krav til utvikling av et effektivt, sikkert og miljøvennlig transportsystem.Prosjektleder Siri Rolland, Statens vegvesen og Erlend Helle (SV) fra Akershus vil si og orientere noe om utfordringene som de ser i forbindelse med Oslopakke 3.PFs gruppe for Samferdsel

Det er mulig å ta et pauseskjør torsdag 16. og delta i debatten om hvem som skal bære ansvaret for korrupsjon.

Torsdag 16. september kl. 18.30-21.00
Korrupsjon i praksis og styrets ansvar
Se nærmere om sted og innledere på www.styreakademiet.no

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.