ENERGI

Grønlandsk testmølle mistet vingen igjen: «Arktis er mer ekstremt enn resten av verden»

En husstandsvindmølle som er satt opp på Grønland, har etter knappe seks måneders drift mistet en av vingene sine. Dette er andre gang møllen havarerer.

De to testmøllene, SWP-25-kW, som er vist over, og Viking 25, ble satt opp i Sisimiut høsten 2018. Allerede i januar 2019 falt en vinge av møllen fra Solid Wind Power. I juli 2019 kom den i drift igjen med nye vinger og en forbedret festekonstruksjon. Men 8. januar gikk det galt igjen. Bildet er fra oppsettingen av mølle nummer to.
De to testmøllene, SWP-25-kW, som er vist over, og Viking 25, ble satt opp i Sisimiut høsten 2018. Allerede i januar 2019 falt en vinge av møllen fra Solid Wind Power. I juli 2019 kom den i drift igjen med nye vinger og en forbedret festekonstruksjon. Men 8. januar gikk det galt igjen. Bildet er fra oppsettingen av mølle nummer to. Foto: Nukissiorfiit

For andre gang i løpet av ett år har en testvindmølle satt opp på Grønland havarert. I januar i fjor mistet husstandsvindmøllen av fabrikatet Solid Wind Power modell SWP-25-kW en vinge, og 8. januar ramlet også en av vingene på vindmøllen av.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.