ARKIVNYHETER

Gratis tomtegrunn for fortau i Oslo

Denne vegen er ikke særlig innbydende for fotgjengere. Nå kommer det fortau på venstre side, anlagt på privat grunn som er stilt gratis til disposisjon for kommunen. (Foto:)
Denne vegen er ikke særlig innbydende for fotgjengere. Nå kommer det fortau på venstre side, anlagt på privat grunn som er stilt gratis til disposisjon for kommunen. (Foto:) Bilde: Anders Haakonsen

Vanskelige forhold for gående langs vegen er trolig en viktig årsak til generøsiteten blant grunneierne. Hoffsjef Løvenskiolds vei er en lokal hovedveg i bydelen, og trafikken er stor. De som beveger seg til fots er henvist til kjørebanen. På en del av strekningen er den knapt bred nok for bilene. Dessuten vil anlegg av fortau med tilhørende støttemur bety en oppgradering for noen av eiendommene.

Jobben har nylig vært ute på anbud. Kontrakten på 6,728 millioner kroner gikk til Østlandske vei og Betong fra Oslo. For dette beløpet skal entreprenøren anlegg fortau mellom Østbakken og Frits Kiærs vei. Fortauet får en bredde på 2,5 meter på mesteparten av strekningen. Vegen går gjennom sidebratt terreng. Åtte støttemurer må etableres. Til sammen skal det settes opp 320 kvm tørrmur av hardangerskifer og 90 kvm av grå granitt.

Oslo kommune dekker utgiftene i forbindelse med anlegg av fortauet.. Kommunen forutsetter at trafikken på vegen skal kunne gå tilnærmet normalt i hele byggeperioden. Jobben skal være gjort innen 15. desember i år. Slitelaget blir lagt neste år. Det inngår ikke i hovedentreprisen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.