KRAFT

Google vil montere solceller på private hustak

 

Bilde: Barry A. Hyman / Google
23. apr. 2014 - 21:46

Søkemotorgiganten Google er fra før ikke fremmed for konseptet solenergi. Et digert solvarmekraftverk ble i fjor startet opp av Google i California.

Nå går Google sammen med solcelleprodusenten SunPower om å gjøre det lettere for husstander å montere solcellepaneler på sitt eget soltak.

Solcellepaneler er dyre i innkjøp, så Google og SunPower vil at forbrukere skal lease solcellepaneler til en pris som gjør at de totalt sparer penger i forhold til en vanlig strømregning.

Les også: Chromecast får innhold fra NRK og TV2

En til i fornybar-rekken

Google skriver i et blogginnlegg at dette blir selskapets 16. investering i fornybar energi. I tillegg til digre solkraftanlegg, har de også investert i vindkraft og som nevnt, solvarme.

De har også tidligere gjort investeringer i solcelleanlegg for hustak. Allerede i 2011 inngikk de et samarbeid med SolarCity for 280 millioner dollar for å lease solceller til privatpersoner.

Les også: Denne pæra fortsetter å lyse ved strømbrudd

Millioner

Sammen med SunPower, gjøre selskapene en investering på cirka 1,5 milliarder kroner (250 millioner dollar) som skal gå til å finansiere solcellepaneler til private hustak. Google går inn med 100 millioner dollar og SunPower står for resten.

Huseierne skal kunne tjene på dette gjennom at de leaser panelene til en kostnad som i total med strømbesparelsene vil være "typisk lavere enn deres ordinære strømregning".

Ifølge Googles blogginnlegg i forbindelse med SolarCity-samarbeidet i 2011, skal enkelte kunder kunne spare opp til 100 dollar i måneden.

L.A. Times skriver at Googles planer kommer i en tid der nye finansieringsmetoder er på vei til å få en boom innen det solmarkedet for privatpersoner. Flere huseiere leier/leaser nå solcellepaneler framfor å kjøpe dem kontant.

Ifølge The Street, gikk SunPower-aksjen opp 6,7 prosent etter at dette samarbeidet mellom Google og SunPower ble kunngjort.

Les også:

17.248 solceller skal drive dette flyet jorden rundt

173.500 datastyrte speil gir strøm nok til 140.000 hjem

Antall norske solenergiselskaper har doblet seg siden 2005  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.