IT

Google vil ikke sensurere ekstremisme

VIL SKJULE DET EKSTREME: Google vil sørge for at søkeresultater som fremmer ekstremisme havner langt ned på søkeresultat-listene.
VIL SKJULE DET EKSTREME: Google vil sørge for at søkeresultater som fremmer ekstremisme havner langt ned på søkeresultat-listene. Bilde: Skjermdump
26. juli 2011 - 14:33

Den terrorsiktede etter fredagens hendelser brukte internett for å spre sitt ideologiske manifest.

Les også: La ut terrormanifest før angrepene

Motstandere skal dominere

Google ønsker å gjøre det vanskeligere å finne fram til ytterliggående innhold i sin søkemotor. Ikke ved sensur, men ved å å endre rangeringen for treff.

– Vi vil at de troverdige røstene som finnes på internett, de som hoppet av, de som har blitt rammet og de som arbeider mot ekstremisme, skal være dominerende, sier Jared Cohen, sjef for tenke- og gjøretanken Google Idea, til SVT, ifølge digi.no.

Les også: – Politiets systemer bør forbedres

Synlighet viktigst

For to uker siden skal forskere ved flere nettselskaper ha vært på en Google-konferanse Irland for å diskutere hvordan særlig voldelig ekstremisme blir spredt gjennom internett, skriver Sydsvenskan. De mente at det viktigste er hva som er mest synlig, ikke hva som finnes på nettet.

Tidligere voldelige ekstremister fra gruppen «The Formers» var også til stede på konferansen. Gruppen har nå forfattet en felles fordømmelse av terrorangrepet i Norge.

Les også:

Selges på finn.no

Vanskelig å hindre kunstgjødsel-kjøp

– Alle data ser ut til å være intakt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.