KRAFT

Google utlover 1 million dollar for en svært liten omformer

Nordmenn kan delta.

 Google vil krympe anretningen som omformer likestrøm fra solcellepaneler til vekselstrøm i husholdninger, bedrifter og biler.
Google vil krympe anretningen som omformer likestrøm fra solcellepaneler til vekselstrøm i husholdninger, bedrifter og biler. Bilde: Google
23. juli 2014 - 18:32

– Har du en sunn forakt for det som oppfattes som grensene for engineering? Da er du nøyaktig den vi ser etter, skriver Google.

I samarbeid med IEEE, vil Google krympe omformere til husholdninger fra kjøleboks-størrelse til noe mer i størrelsesordenen til en laptop under konkurransen Little Box Challenge.

– Invertere/omformere er de essensielle boksene som tar likestrøm fra enheter som solcellepaneler og batterier og gjør det om til vekselstrøm til bruk i boliger, bedrifter og biler, beskriver Google det selv på konkurransesiden til Little Box Challenge.

Vinneren av Google konkurranse blir den som er i stand til å lage omformeren med høyest effekt-tetthet, og det bør være minst 50 watt per kubikktomme.

Fristen for å levere inn den beste omformeren er 22. juli 2015.

Les også: Kjetil (26) er eneste nordmann på Googles New York-kontor

Likestrøm-til-vekselstrøm-omformer for et solcellesystem.
Likestrøm-til-vekselstrøm-omformer for et solcellesystem.

Stipend

Studenter som ønsker å delta i utfordringen kan søke stipend fra Google. Google skriver at de ser for seg stipend på mellom 20.000 og 40.000 dollar til 20-15 prosjekter.

Stipendsøkerne må være akademikere tilknyttet universitet som ikke er knyttet til regioner som ikke tillater konkurransen.

Alle land kan delta i konkurransen, bortsett fra innbyggere i Italia, Brasil, Quebec, Cuba, Iran, Syria, Nord-Korea og Sudan, der konkurransen kommer i konflikt med lover, står det i konkurransevilkårene.

Nordmenn står derfor fritt til å delta og norske studenter kan søke stipend.

Les også:

Google sliter med å rekruttere nordmenn

Dette er verdens 10 mest populære programmeringsspråk

Verdens høyeste vindturbin skal sveve over Alaska  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.