IKT

Google satser tungt i Trondheim

Bilde: Google

Årsaken til at Google satser offensivt i Trondheim, er den store tilgangen på personer med kompetanse på søketeknologi.

Fra før har Yahoo! en utviklingsavdeling med 35 ansatte i bartebyen.

Med Googles massive satsing i Norge, etablerer Trondheim seg som senter for søketeknologi i Europa. Ingen andre byer på kontinentet har utviklingsavdelinger for alle de tre ledende søkeselskapene Yahoo, Fast og Google.

– Jeg kan bekrefte at vi er i ferd med å ansette nye medarbeidere, sier leder Knut Magne Risvik i Googles forsknings- og utviklingsavdeling i Trondheim.

For få måneder siden ble han selv ansatt som førstemann i den nystartede avdelingen. Risvik vil ikke tallfeste hvor mange ansatte Google har som mål å bli. En sentralt plassert kilde opplyser imidlertid at Google har som mål å bli like stor eller større enn Yahoo innen kort tid.Kamp om hodene

– Google har tenkt å bli store i Trondheim, og satser offensivt. De har planer om å bli større enn Yahoo, sier kilden.

Yahoo har i dag cirka 35 ansatte i byen, men også de har mål om å ansette 15 nye i løpet av neste år. Det opplyste daglig leder Harald Botnevik i Yahoo til Teknisk Ukeblad tidligere i høst.

Google har ikke utlyst sine stillinger offentlig. I stedet benytter Risvik seg av egne kontakter med miljøet i Trondheim som har spisskompetanse på søketeknologi.

For Yahoo er satsingen dårlig nytt. Risvik arbeidet selv tidligere i Yahoo, og Teknisk Ukeblad er kjent med at flere andre utviklere er på vei over til konkurrenten. Yahoo frykter at Google vil tappe konkurrenten for kompetente arbeidere.

I tillegg har Google og de andre søkeselskapene gode kontakter ved NTNU. Miljøet ved institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap er i ferd med å bli verdenskjent i bransjen for å ha svært høy kompetanse på søk i veldig store databaser.– Teknisk knutepunkt

Google skal ha en generell FoU-avdeling i Trondheim. Ifølge Risvik vil ikke avdelingen i Trondheim kun konsentrere seg om enkelte deler av utviklingen, men satse på utviklingsprosjekter innen både infrastruktur, relevans og analyse.

– Hvorfor satser Google såpass tungt i Trondheim, Risvik?

– Det er fordi Trondheim er et viktig teknisk knutepunkt i hele Norden. Du ser det blant annet ved at så mange firmaer av denne typen er etablert her. Det er viktig for oss å tiltrekke oss talenter, og det har vi en god sjanse til i Trondheim, svarer Google-lederen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.