Gode tider for Veidekke

Omsetningen i tredje kvartal ble for Veidekke på 7,9 milliarder kroner, en økning på 6 % sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Redaksjonen Våre Veger
9. nov. 2017 - 08:18
Veidekkes konsernsjef Arne Giske. <i>Foto:  Jacobsen Ole Walter</i>
Veidekkes konsernsjef Arne Giske. Foto:  Jacobsen Ole Walter

Resultat før skatt var 523 millioner kroner, mot 507 millioner kroner, eksklusiv positiv engangseffekt på 90 millioner, i tilsvarende periode i fjor.

- Det er tilfredsstillende at vi øker både omsetning og resultat i tredje kvartal. Vi har hatt god aktivitet i asfaltvirksomheten og høy boligproduksjon. Resultatene er fortsatt preget av svake marginer i deler av virksomheten og det er igangsatt flere forbedringsprosesser, sier konsernsjef Arne Giske.

 

Men økningen kom i Sverige og Danmark

Veidekkes omsetning i tredje kvartal var 7,9 (7,4) milliarder kroner. Økningen kom i entreprenørvirksomhetene i Sverige og Danmark og i den svenske eiendomsvirksomheten. Resultat før skatt i tredje kvartal var 523 (507) millioner kroner.

Ordreinngangen på 9,0 milliarder kroner i tredje kvartal resulterte i en samlet ordrereserve på 31,8 milliarder kroner.

- For oss er det viktig å vinne de rette jobbene. I dette kvartalet har vi vunnet flere store og viktige oppdrag og det har resultert i en ytterligere styrking av ordrereserven, sier Giske.

 

Høy aktivitet innen asfalt og pukk

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet var 6,1 (5,9) milliarder kroner og resultat før skatt var 185 (213) millioner kroner i tredje kvartal. Det var omsetnings- og resultatvekst i den svenske og danske virksomheten, mens omsetning og resultat falt i den norske virksomheten. 

Industrivirksomheten hadde høy aktivitet i tredje kvartal, med en omsetning på 1,7 (1,4) milliarder kroner og et resultat før skatt på 218 (183) millioner kroner.

- Det er høy aktivitet og gode resultater innen asfaltvirksomheten og pukk- og grusvirksomheten, samt konsolidering og endringer innen drift og vedlikehold, sier Giske.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.