T2

God på å gjengi detaljer

TEST: Focal Spirit One.

Focal Spirit One.
Focal Spirit One. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
19. jan. 2013 - 08:03
Vis mer

Focal Spirit One er ikke en hodetelefon du kommer til å se rundt halsen på fotballspillere, idrettsstjerner og kjendiser.

Den plassen ser allerede ut til å være opptatt av Beats by Dr Dre, men for alle som ønsker seg en hodetelefon med god bærekomfort og vellykket materialvalg er det all grunn til å sjekke ut Spirit One.

På innsiden

Elementene i klokka er av en blanding av Mylar og Titan og er på hele 40 mm.

Følsomheten er på 104 dB – noe som bidrar til at den kan spille ganske høyt, selv på de litt smålåtne forsterkerne som sitter i dagens iDingser. Impedansen er på 32 Ohm.  

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Lyden

Jeg synes Spirit One var litt trange over hodet helt til å begynne med, men det er mer snakk om at de sitter godt fast, noe som selvsagt er en fordel når de skal ut og brukes i bytrafikken, på trikken og på flyet.

Lyden er stor, åpen, detaljert og luftig, og den lager et ganske behagelig og godt oppløst bilde av musikken. Bassen er god og på sitt beste ganske dyp og velformet, mens mellomtonen har en god evne til å skape troverdighet og realisme i stemmer og instrumenter.

Lyden er løftet litt ut og opptrer ikke like mye inne i midten av hodet som mange andre hodetelefoner har en tendens til. Den er samtidig, og kanskje akkurat derfor, litt vanskelig å få tak på, og man føler at lyden mangler litt substans.

Det finnes også hodetelefoner som har mer dynamikk og følelse av attakk.

Konklusjon

Jeg synes Focal har gjort en god jobb med sine første hodetelefoner. De er skikkelig laget, og har materialer av god kvalitet.

Lydmessig mangler det litt på at instrumenter og stemmer får substans og tyngde – noe andre modeller i prisklassen får til noe bedre.

Oppløsning, evne til å hente frem detaljer og klanglig balanse er derimot på øverste del av skalaen.

Inntrykket er litt blandet, men på grunn av den hyggelige prisen strekker oss likevel til en femmer.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.