Gjennomslag på Bjarkøyforbindelsen

I går gikk siste salve av på Bjarkøyforbindelsen, tunnelen som skal binde sammen Grytøya og Bjarkøy i Troms. Tunnelen er den første undersjøiske tunnelen som LNS bygger.

Redaksjonen Våre Veger
31. jan. 2017 - 13:21

Det var tradisjonell gjennomslagsfest med kake, kaffe, og en liten konjakk, etter at rengjøringshjelpa Siv Fallmyr Jensen  hadde fyrt av siste salva. Tilstede var representanter fra Troms fylkeskommune, Statens vegvesen og andre sentrale personer som feiret sammen med anleggsarbeiderne fra LNS.

LNS har vært hovedentreprenør på tunnelen, vegene og sjøfyllingene over Sandsøysundet. Det er LNS Saga som har bygget fyllingene over Sandsøysundet, mens sveitsiske Implenia med underentreprenør ONOS skal bygge bruene. 

Anleggskontoret til LNS ligger på Grytøya,  samt kontorer og boligrigg, verksted med vedlikehold og reparasjon. I tillegg er der et eget bygg som huser sprengstoffet.

Det er mye som gjenstår før tunnelen er ferdig, men om en ukes tid kan anleggsarbeiderne kjøre gjennom med maskinene de trenger på andre siden. Dermed går man inn i en ny fase av prosjektet før det er ferdigstilt høsten 2018

Vis mer
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.