OLJE OG GASS

Gjennombrudd på Skrugard

Jens Stoltenberg ble vist 3D-bilder fra Skrugard-funnet i Barentshavet. Statoil har gjort et gjennombrudd for måten de ser på området, og vil gå ut med nyheten snarlig.
Jens Stoltenberg ble vist 3D-bilder fra Skrugard-funnet i Barentshavet. Statoil har gjort et gjennombrudd for måten de ser på området, og vil gå ut med nyheten snarlig. Bilde: Maiken Ree

I går viste Statoil frem 3D-bilder av Skrugard-funnet i Barentshavet til statsminister Jens Stoltenberg, og presenterte en nyhet rundt Skrugard-funnet som var lukket for pressen.

Da Skrugard-funnet ble offentliggjort 1. april i år mente Statoil at reservoaret innehold mellom 150 og 250 millioner fat oljeekvivalenter. Statoil sa også at funnet kunne være dobbelt så stort, 500 millioner fat, men trengte mer data og analyser før man kunne fastslå dette.

Oppjusterer reserver

Ifølge forskningsdirektør i Statoil, Karl Johnny Hersvik, vil den hemmeligholdte nyheten om Skrugard bli offentliggjort snarlig.

– Det er snakk om et gjennombrudd på måten vi ser på prospektiviteten i Barentshavet. Dette er resultater av kontinuerlig analyse og undersøkelser vi har av data, sier Hersvik til Teknisk Ukeblad.

Mye tyder på at Statoil nå oppjusterer reservene for Skrugard-området.

Fra venstre Karl Johnny Hersvik, Jens Stoltenberg og Helge Lund ved Statoils kontor i Trondheim.
Fra venstre Karl Johnny Hersvik, Jens Stolteberg og Helge Lund ved Statoils kontor i Trondheim. Maiken Ree

Kombinasjon av teknologier

Også Helge Lund sier til TU at Statoil har gjort et teknologisk gjennombrudd i Barentshavet.

– Skrugard har mye med teknologiutvikling og kompetanse å gjøre. Det vi har gjort, er å finne en kombinasjon av flere teknologier og kompetanse som vi har utviklet etter hvert, sier Lund til TU.

Mulige forskningsmål

Forsker ved Statoils forskningskontor i Trondheim, Liv Tove Sigenes, presenterte Skrugard for statsministeren i går.

– Skrugard-området har flere ulike høyder som kan være mulige mål for forskning, sa Sigenes under presentasjonen.

Deretter ble pressen vist ut av rommet.

– Imponerende

Etter møtet var Stoltenberg tydelig fornøyd med det han hadde fått se.

– Skrugard-funnet er imponerende og viktig for hele Norge. Det er disse inntektene som gjør at vi kan betale for alt vi trenger i samfunnet vårt. Norsk olje- og gassindustri er så stor at den er svært viktig for hele landet vårt, sa Stoltenberg.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.