ARKIVNYHETER

Giske tar med 130 til Brasil

Anders J. Steensen
9. feb. 2011 - 17:38
Vis mer

Formålet med besøket til nærings- og handelsminister Trond Giske er å styrke næringslivsforbindelsene mellom Norge og Brasil. Aldri før har en større næringslivsdelegasjon kommet sammen for å følge en minister på reise.

– Dette viser at interessen for Brasil i Norge er sterkt voksende og at mange mener dette er et lovende marked å satse i, mener statsråd Trond Giske.

Til Rio

– Brasil er vår viktigste handelspartner i Latin-Amerika, og er et av landene som mottar flest norske investeringer etter EU og USA. Det blir et stadig viktigere land for norsk næringsliv, og vi ønsker en derfor å styrke forbindelsene ytterligere samt vårt nærings- og handelspolitiske samarbeid med landet, sier Giske i en pressemelding.

Under besøket vil Giske besøke byene Rio de Janeiro, Sao Paulo, Santos, Belém og Brasilia. Det er planlagt møter med flere ministre, toppsjefen i oljeselskapet Petrobras, presidenten i den brasilianske utviklingsbanken BNDES og en rekke arrangementer med norsk næringsliv.

Delegasjonsreisen er utenom karnevalstiden.Maritim/offshore

I delegasjonen som ledsager Giske, er representanter fra blant annet Kongsberggruppen, DnBNor, Statoil, Kristian Siem i Siem Offshore og Simen Lieungh i Odfjell Drilling samt representanter fra NHO, Industri Energi, LO, Sjøfartsforbundet og en rekke andre sentrale organisasjoner og selskaper. Disse vil delta på flere næringslivsseminarer i Rio de Janeiro under besøket. Hovedfokus i programmet deres er maritim offshore virksomhet, forsknings- og teknologisamarbeid, undergrunnsteknologi, finanstjenester og arkitektur. Statsråden er sikker på at de vil ha stort utbytte av oppholdet.

– Brasils enorme olje og gassreserver gir Norges offshorenæring og maritime leverandører gode muligheter til å bidra med sin spesialkompetanse. Men landets økonomiske vekst skaper også muligheter for norske selskaper fra andre sektorer, og under besøket ønsker vi å fremheve bredden av kompetanse som norsk næringsliv kan tilby, sier Giske.Egen strategi

Regjeringen utarbeider nå en Brasilstrategi hvor ett av hovedmålene er å legge bedre til rette for norsk næringsliv. Besøket vil også benyttes til å hente innspill til strategien.

– I arbeidet med Brasil-strategien har det vært organisert innspillsmøter med næringslivet i Norge. Nå ser jeg frem til også å høre erfaringer direkte fra både nordmenn og brasilianere som er tilstede i markedet, sier Giske.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.