KARRIERE

– Giske er en masete statsråd

Dag Yngve Dahle
18. apr. 2008 - 10:30

– Vår offentlige sektor kommer meget godt ut sammenliknet med andre lands offentlig sektor - det har flere internasjonale sammenlikninger vist, sa Jens Stoltenberg under NHOs årskonferanse i Oslo i dag.

– Høyt lønnsnivå en fordel for bedriftene

Lettere her

Dette er et lite stikk til aktører, blant andre NHO, som ofte hevder at offentlig sektor er for ineffektiv og byråkratisert.

– Dette viser at å starte småbedrift i Norge faktisk er lettere enn i mange andre land. Og enda lettere ble det fra 1. januar. Det skyldes til dels at Trond Giske er en pågående, ja, noen vil si, masete statsråd, som har fått fjernet revisjonsplikten for småbedrifter, sier statsministeren, som understreket at han er tilhenger av en fornying av offentlig sektor.

I løpet av sin tale benyttet Stoltenberg anledning til å skryte av vertskapet NHO.

– Vi har hatt stor vekst i sysselsettingen etter 2001. Særlig i 2005 var veksten stor. Og da sa NHO at det var viktig å få flere ut i arbeidslivet, og var nettopp det som skjedde. Vi takker NHO for at dere sa fra, sier han.

Han gikk også i rette med en annen myte, nemlig at offentlig sektor vokser nærmest ukontrollert.

En av fire regner med permitteringer

To av tre

– Ja, hvor kommer sysselsettingsveksten? Det viser seg at den kommer både i offentlig og privat sektor, men veksten er størst i privat sektor. Mer enn 2/3 av jobbene ble skapt i privat sektor. Det viser at myten om at det hele kommer i offentlig sektor, er feil. Det er altså fullt mulig å drive privat næringsvirksomhet i Norge, og jeg takker dere for alle bedriftene dere har investert i og etablert, sier statsministeren.

Det ble også tid til en formaning om moderasjon også blant de mange høytlønte lederne i salen.

Lederlønninger er et tema statsministeren gjerne og ofte snakker om, og gjerne i forbindelse med arbeidsgiversidas krav om ansvarlige lønnsoppgjør.

– Når det gjelder ansvarlige oppgjør, må kravet om solidaritet også gjelde lederlønningene. Lederlønningene har en sterk symbolvirkning. Hvis fellesskapet stiller opp for det private næringsliv, må dere holde igjen på lønningene til lederne. Dette er en formaning til dere om å holde igjen, sier Stoltenberg.

NHO-skryt til Giske

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.