INDUSTRI

Gir ikke opp kvotehåpet

VIL GI NYE KVIKKSØLVUTSLIPP: Myndighetene jobber for å redusere utslippene av kvikksølv, men flere har søkt om nye utslippstillatelser. Her er Franzefoss i gang med å bygge den nye fabrikken NorFraKalk i Verdal som vil slippe ut kvikksølv og 240.000 tonn CO2.
VIL GI NYE KVIKKSØLVUTSLIPP: Myndighetene jobber for å redusere utslippene av kvikksølv, men flere har søkt om nye utslippstillatelser. Her er Franzefoss i gang med å bygge den nye fabrikken NorFraKalk i Verdal som vil slippe ut kvikksølv og 240.000 tonn CO2. Bilde: ESPEN LEIRSET
Truls Tunmo
27. aug. 2007 - 10:11

– Vi ser på hvilke muligheter som foreligger innenfor de prosessene som pågår, i forhold til hvilke retningslinjer som er gitt i EU innenfor kvotetildeling, sier administrerende direktør i NorFraKalk, Sten Solum.

Usikker fremtid

Fabrikken kan gå en usikker tid i møte. Den kan bli liggende brakk dersom det ikke ordner seg med kvotetildeling.

– Dersom vi ikke får til en løsning, kan det bli en realitet at ovnene står. Men vi prøver å finne en løsning på tildeling av frie kvoter på linje med eksisterende industri , og har ikke gitt opp håpet om at det vil ordne seg, sier Sten Solum.

Ikke tillatelse

SFT har så langt ikke gitt NorFraKalk utslippstillatelse, men den vil etter alt å dømme snart komme.

– Saken til NorFraKalk er til behandling hos oss nå, og vår intensjon er at den skal være ferdig i løpet av høsten. Vi har ikke gitt bedriften noen indikasjoner på at den ikke vil få utslippstillatelse, sier Harald Sørby, seksjonssjef for mineralsk og petrokjemisk industri i SFT.

Mer om selve prosessen i forhold til blant annet kvotekjøp, vil han ikke uttale seg om.Teknisk Ukeblad har ikke lyktes i å få en kommentar fra Miljøverndepartementet om saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.