ENERGI

Geotermisk energi forsyner nå Googles  datasentre i Nevada med strøm

Karbonfri strøm flyter nå inn i nettet som betjenter Googles datasentre i Nevada, fra det geotermiske anlegget selskapet har bygget i ørkenen.

Googles geotermiske anlegg i Nevada-ørkenen er nå i drift.
Googles geotermiske anlegg i Nevada-ørkenen er nå i drift. Foto: Google/Fervo Energy
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
29. nov. 2023 - 10:37

Google opplyser at dette er første skritt på veien mot å drive alle selskapets datasentre og kontorer ved hjelp av karbonfri strøm innen 2030, opplyser selskapet i en bloggartikkel som er referert flere steder.

Dette kommer i kjølvannet av at Google slo seg sammen med gründerselskapet Fervo Energy i 2021, nettopp med hensikt om å utvikle dette geotermiske anlegget.

Googles nye hovedkvarter er plassert like ved våtmarksområdet Shoreline Park.
Les også

Nytt hovedkvarter: 50.000 solpaneler, geotermisk oppvarming og vannrensende hager

Google peker på at i motsetning til andre fornybare energikilder, kan et geotermisk anlegg operere når som helst. Det er for eksempel ikke avhengig av sol og vind for å produsere ren energi. 

Fikk et gjennombrudd

Det opplyses også at Fervo Energy hadde et geotermisk gjennombrudd tidligere i år da systemet deres oppnådde strømnings- og effektrekorder for konstruerte geotermiske systemer, eller enhanced geothermal systems (EGS) på engelsk.

Det var i stand til å produsere 3,5 megawatt strøm - nok til å drive rundt 2600 hjem. Det opplyses å være første gang et energiselskap har kunnet bevise at et slikt geotermisk system (EGS) er i stand til å fungere i kommersiell skala. Forskere skal ha prøvd å få dette til å fungere siden 70-tallet.

En mann sitter i i stortingets sal.
Les også

Aasland vil ikke satse på jordvarme

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.