Geonor selges til svensk teknologikonsern

Øyvind Klevar kjøpte aksjene i selskapet i 1997 fra Norsk Hydro og NGI. Nå selger han til det svenske, børsnoterte teknologikonsernet Lagercrantz Group

Øyvind Klevar kjøpte aksjene i selskapet i 1997 fra Norsk Hydro og NGI.
Øyvind Klevar kjøpte aksjene i selskapet i 1997 fra Norsk Hydro og NGI.
1. nov. 2021 - 12:39

Fakta om  Geonor

  • Geonor produserer og selger geoteknisk, hydrogeologiske, meteorologisk og miljørelatert utstyr og løsninger til en bred kundebase i Norge og internasjonalt.
  • Selskapet ble opprettet av Norsk Geoteknisk Institutt (NGI) og NTNF (tilsvarer Norges Forskningsråd i dag) i 1957 for å utvikle og produsere utstyr som NGI og andre trengte i sine undersøkelser.
  • Selskapet har hovedkontor på Østerås i Bærum og har 8 ansatte. Les mer om selskapet på 

Virksomheten vil fortsette med samme navn og driftes som et selvstendig selskap under det nye eierkonsernet, heter det i en pressemelding fra Geonor.

Siden etableringen i 1957 har det bærumsbaserte selskapet Geonor vært en pioner innen utviklingen av geotekniske, hydrogeologiske og meteorologiske instrumenter og overvåkingssystemer.

Nå selger daglig leder Øyvind Klevar aksjene i selskapet, som han selv kjøpte i 1997 fra Norsk Hydro og NGI.

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.
Les også

Norconsult-sjefens aksjer er verdt opp mot 38 millioner kroner

– Lagercrantz er en strategisk og langsiktig eier som har alle forutsetninger for å kunne videreutvikle selskapet og bygge på den allerede etablerte posisjonen. Vi beholder navnet og det blir ingen umiddelbare endringer i driften

Fakta om Lagercrantz Group

  • Lagercrantz Group er et teknologikonsern som tilbyr verdensledende, verdiskapende teknologi ved bruk av enten proprietære produkter eller produkter fra ledende leverandører.
  • Konsernet består av nesten 60 selskaper, hver med fokus på et spesifikt delmarked – en nisje.
  • Lagercrantz Group er aktiv i ni land i Nord-Europa samt i Kina, India og i USA.
  • Konsernet har omtrent 1800 ansatte og en årlig omsetning på over 4.500 MSEK.
  • Selskapet er notert på Nasdaq Stockholm siden 2001. 
av selskapet, sier Øyvind Klevar, daglig leder i Geonor.

Geonor holder til på Østerås i Bærum utenfor Oslo, og har 8 ansatte.

Lagercrantz gruppen er et svensk børsnotert teknologikonsern med omtrent 1.800 ansatte. Konsernet eier fra før nesten 60 andre teknologiselskaper som opererer i hver sine nisjemarkeder.

– Med sin veletablerte posisjon i Norge og ledende nisjeløsninger på verdensmarkedet passer Geonor godt inn i konsernet. Vi ser frem til å fortsette å utvikle selskapets virksomhet i Norge, så vel som internasjonalt, sier Urban Lindskog, Head of division Control i Lagercrantz gruppen.

Geonor omsatte i 2020 for 34 millioner kroner og har hatt en positiv omsetnings- og resultatutvikling over de siste årene.

Blant oppdragene selskapet jobber med er Fornebubanen, Ny Vannforsyning til Oslo (NVO) og det nye Stamnett prosjektet.

– Satsingen innen grunnovervåkning i det norske markedet har gitt resultater. Samtidig selger vi produkter over hele verden og siden 1957 har vi eksportert utstyr til over 100 land. Akkurat nå har vi en betydelig eksport av nedbørmålere til særlig Kina hvor vi er blitt industristandard, forteller Klevar.

Etter transaksjonen eier Lagercrantz gruppen nå 100 prosent av selskapet. Partene er enige om å ikke offentliggjøre prisen. Klevar vil fortsette som daglig leder av selskapet.

Et amerikansk F-35A jagerfly i luften med masse fugler rundt.
Les også

Kollisjoner med fugl har kostet det norske forsvaret fire jagerfly

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.