OLJE OG GASS

Gasslekkasje på Visund-plattformen

EVAKUERT: 60 personer ble evakuert etter en gasslekkasje på Visund-plattformen lørdag. Lekkasjen oppsto i en gassledning like øst for plattformen.
EVAKUERT: 60 personer ble evakuert etter en gasslekkasje på Visund-plattformen lørdag. Lekkasjen oppsto i en gassledning like øst for plattformen. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
9. apr. 2011 - 12:41

Ved 11-tiden var 60 personer evakuert, mens 63 ble igjen på plattformen for å kontrollere situasjonen.

Vinden hjelper

– Alle som skal evakueres, er nå evakuert. Vi trekker nå tilbake de helikoptrene vi har sendt, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Hun beskriver evakueringen som vellykket. Det er bra vær i området.

– Dessuten blåser vinden vekk fra plattformen, slik at gassen blir ført bort, sier hun.

Dermed ser det ut til at situasjonen er under kontroll på plattformen.

Les også: Været nedbemannet plattformer

Varslet myndigheter

Lekkasjen oppsto i en gassledning like øst for plattformen, melder VG Nett. Hendelsen ble rapportert til Statoils alarmsentral like etter klokka 8.

– Vi har mobilisert vår beredskapsorganisasjon og har varslet myndighetene. Vi konsentrerer oss nå om å få overblikk over situasjonen, og vår første prioritet er å ta vare på menneskene som er involvert, melder Statoil på sine hjemmesider.

Til sammen jobber 123 personer på plattformen.

– Plattformen er nå evakuert ned til minimumsbemanning. Alt personell som ikke er nødvendig for drift av plattformens systemer, blir evakuert til nærliggende plattformer, sier pressetalsmann Lars Gunnar Dahle i Statoil.

Les også: PUD-rush for Statoil

Skade fredag

Det er uklart om lørdagens gasslekkasje har noen sammenheng med fredagens stans i produksjonen på Visund-feltet og Njord-feltet. Den skyldtes ifølge Statoil en innvendig skade på et stigerør, som ble oppdaget under en rutineinspeksjon. Visund-plattformen drives av Statoil og har drevet gassproduksjon siden 2005.

19. januar 2006 inntraff en alvorlig gasslekkasje i plattformens fakkelrør.

Les også: Planlegger ny produksjonsplattform

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.