PROSJEKTER

Gang/sykkelveger på anbud i Skien

8. februar er en dato å merke seg for dem som vil gjøre det lettere å ta seg fram for egen kraft i Skien. Da går fristen ut for å gi anbud på et nytt gang/sykkelvegsystem nord for sentrum.

 Denne vegen vil etablere forbindelse mellom Mælagata og Amtmand Aaals gate. Når den er på plass, blir det lettere å ta seg fram for egen kraft. Dessuten blir mye gjennomgangstrafikk ledet vekk fra boligområder langs Mælagata.
Denne vegen vil etablere forbindelse mellom Mælagata og Amtmand Aaals gate. Når den er på plass, blir det lettere å ta seg fram for egen kraft. Dessuten blir mye gjennomgangstrafikk ledet vekk fra boligområder langs Mælagata. Statens vegvesen
7. des. 2017 - 11:30

Strekningen som berøres av utbedringen er ca. to km lang. Det nordlige endepunktet er krysset mellom Petersborgvegen og Mælagata, også kjent som fylkesveg 44. Herfra skal det legges gang/sykkelveg langs Mælagata på vestsiden av kjørebanen over en strekning på ca. 900 meter.

Ved søndre ende av denne strekningen skal det etableres en kort vegstump over et jorde. Den skal gå i 90 graders vinkel på Mælagata og knytte denne sammen med Amtmand Aalls gate.

I forlengelsen av vegstumpen er det en strekning på ca. 200 meter av Amtmand Aalls gate hvor det mangler et tilbud til myke trafikanter. Etablering av gang/sykkelveg her inngår i entreprisen.

Videre retning sentrum er det gang/sykkelveg helt til søndre endepunkt for prosjektet hvor Amtmand Aalls gate møter Gjerpens gate. Her er standarden dårlig. Det er trær på rabatten som skiller myke trafikanter fra kjørebanen. Røttene til trærne har ført til store sprekker i asfalten. Nå skal trærne felles og gang/sykkelvegen bygges opp på nytt.

 
 

Kjørebanen er også i dårlig forfatning her. For å bedre forholdene blir overbygningen avrettet og det blir lagt ny asfalt.

Prosjektet er en del av Bypakke Grenland. Prosjekteringen er utført av Asplan Viak.

13. desember er det anbudskonferanse. Frist for ferdigstillelse er foreløpig satt til 21. juni 2019.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.