Gammelt sprengstoff forsinker tunnel-åpning

Utbedringsarbeidene i Høgenheitunnelen i Bamble blir forsinket på grunn av sprengstoff fra 1962.

Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen.
Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen. Bilde: Statens vegvesen
Redaksjonen Våre Veger
14. nov. 2016 - 08:59
Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet. <i>Foto: Statens vegvesen</i>
Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet. Foto: Statens vegvesen

Etter planen skulle Riksveg 354 Høgenhei-tunnelen åpne for dag-trafikk fra den 19. desember. Nå er dette utsatt til slutten av januar 2017.

 - Vi er nødt til å fjerne alt det gamle sprengstoffet. Dette forsinker framdriften. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til de som arbeider inne i tunnelen, sier byggeleder for prosjektet Egil Grønskei.

Etter at det ble oppdaget udetonert sprengstoff under asfalten i tunnelen har hunder fra Forsvaret vært inne for å finne sprengstoffet. Disse er spesialtrenet til dette.

- Når hundene markerer sprengstoff blir stedet avmerket. Egen prosedyre for sikker fjerning av dette blir gjennomført, sier Grønskei.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen startet i slutten av september. Hele byggeperioden for Høgenhei-tunnelen er fram til våren 2017, og koster om lag 47 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.