NYHETER

Gamle E 18 forberedes for økt trafikk

Gamle E 18 i Vestfold kan få økt trafikk når det blir flere bomstasjoner på nye E 18 i 2014. Nå skal gamlevegen utbedres for å ta en eventuell ekstrabelastning. Anbudsfristen for den jobben er 12. juni.

Nord for Tassebekkrysset på kommunegrensen mellom Sandefjord og Stokke går gammel og ny E 18 parallelt. Her skal det bli gang/sykkelveg og bredere skuldre. (Foto: Google)
Nord for Tassebekkrysset på kommunegrensen mellom Sandefjord og Stokke går gammel og ny E 18 parallelt. Her skal det bli gang/sykkelveg og bredere skuldre. (Foto: Google)
Anders Haakonsen
9. mai 2012 - 11:16

Arbeidet med å utvide E 18 mellom Gulli og Langåker til fire felt går for fullt. Når jobben er fullført, begynner innkrevingen på de automatiske bomstasjonene. Da kan gamle E 18 bli et kjærkomment alternativ for dem som har bedre tid enn råd. Den går parallelt med den nye langs hele strekningen som utvides.

Hvis det er sant at kjært barn har mange navn, må gamle E 18 være en høyt verdsatt veg. På en 45 km lang strekning mellom Kopstad i Horten og Bommestad i Larvik skifter den både navn og fylkesvegnummer mange ganger. Det eneste som er konstant, er den korte avstanden til vegen som har overtatt statusen som europaveg

Strekningen som skal utbedres nå, heter Raveien og har fylkesvegnumrene 280 og 522. Ytterpunktene er Åsrumveien i Sandefjord og Lindhjem i Stokke. Mellom dem er det 10,5 km. Her skal det gjennomføres flere tiltak for å bedre trafikksikkerheten og forholdene for myke trafikanter.

Det skal bli sammenhengende gang/sykkelveg på hele strekningen. I dag mangler det ca. 4,5 km. Vegen skal få bredere skuldre slik at det blir plass til å sykle på dem. De som sykler lange avstander, kjent som transportsyklister, foretrekker ofte vegskuldrene framfor gang/sykkelvegene, hvor det ofte kan være vanskelig å komme fram på grunn av  skolebarn eller krappe svinger og mange underganger.

Entreprisen omfatter også etablering av opphøyde gangfelt og oppgradering av bussholdeplassene for universell utforming. Jobben må fullføres innen 30. september neste år.

Utbyggingen av Raveien inngår i prosjektet E 18 Gulli-Langåker. Ytterligere en entreprise på gamle E 18 vil bli lyst ut senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.