Galvano Tia skal produsere for Vik Ørsta

Vik Ørsta AS og Galvano Tia AS har inngått en avtale om leieproduksjon av Vik Ørstas CT-Bolt® hos Galvano Tia i Fauske. Direkte utsending av bergsikringsbolter fra Fauske medfører bedre logistikk, spesielt for kunder i Nord-Norge

Vik Ørsta AS og Galvano Tia AS har inngått en avtale om leieproduksjon av Vik Ørstas  CT-Bolt® hos Galvano Tia i Fauske. F.v.: Markedssjef Kjell Sætrevik og supply chain manager Knut Fagerli i Vik Ørsta, salgs- og markedsansvarlig Odd Nordal og direktør Jan-Åke Storjord i Galvano Tia.
Vik Ørsta AS og Galvano Tia AS har inngått en avtale om leieproduksjon av Vik Ørstas CT-Bolt® hos Galvano Tia i Fauske. F.v.: Markedssjef Kjell Sætrevik og supply chain manager Knut Fagerli i Vik Ørsta, salgs- og markedsansvarlig Odd Nordal og direktør Jan-Åke Storjord i Galvano Tia. Bilde:
Redaksjonen Våre Veger
22. feb. 2016 - 13:20
CT-Bolten, som nå også skal produseres på Fauske.
CT-Bolten, som nå også skal produseres på Fauske.

- Vik Ørsta opplever stor etterspørsel etter våre bergsikringsprodukter og spesielt for
CT-Bolt®. Gjennom samarbeid med Galvano Tia sikrer vi først og fremst gode leveranser til kundene og prosjektene i Nord-Norge. I tillegg øker vi den totale produksjonskapasiteten for en ytterligere etterspørsel av CT-Bolt®, sier Knut Fagerli, supply chain manager, og Kjell Sætrevik, markedssjef Bergsikring, i Vik Ørsta.

 

Kortere transportavtander

CT-Bolt® er en kombinasjonsbolt som gir både arbeidssikring og permanent sikring og stabilisering av fjell i tunneler. Bolten er spesielt utviklet for rask og sikker montering, lang levetid og montering i korrosive miljøer som for eksempel undersjøiske tunneler.

Vik Ørsta skal levere en del komponenter samtidig som Galvano Tia skal produsere en del av komponentene, varmforsinke, lakkere og montere.
Lakkering blir gjort hos ILAS i Fauske.

I tillegg til Vik Ørstas hovedproduksjon av bolter i Ørsta, vil bolter fremover bli sendt direkte fra Galvano Tia i Fauske til kundene. Kortere transportavstander gir også en miljøgevinst i tillegg til raskere levering.

 

Også andre produkter

Bedriftene er også enige om å utvide samarbeidet med andre produkter for å bli en bedre totalleverandør med økt konkurransedyktighet.

- Avtalen har stor betydning for Galvano Tia. Produksjon av CT-Bolt® sikrer arbeidsplasser og at varmforsinkingsanlegget har godt driftsgrunnlag videre, sier Jan-Åke Storjord, direktør i Galvano Tia. Galvano Tia har eneste varmforsinkingsanlegget nord for Trondheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.