PROSJEKTER

Fylkesvei-administrasjonene skal være på plass 1. januar

Nå er overføringen fra Statens vegvesen bestemt i lovs form.

Overføringen av fylkesveiadministrasjonene fra Statens vegvesen til fylkene, skal være på plass fra nyttår, slår samferdselsdepartementet fast.
Overføringen av fylkesveiadministrasjonene fra Statens vegvesen til fylkene, skal være på plass fra nyttår, slår samferdselsdepartementet fast. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. juni 2019 - 15:25

11. juni vedtok Stortinget endringene i vegloven og en del andre lover som fastslår overføringen av fylkesvegadministrasjonene fra Statens vegvesen til fylkene. 

– Det betyr at overføringen skal være på plass 1.januar 2020, forteller samferdselsminister Jon Georg Dale.

Presiseringen kommer trolig etter at det i forbindelse med fremleggingen av forslaget til stasbudsjett for neste år ble skapt usikkerhet om når overføringen faktisk skulle være på plass med formuleringen «gitt at overføringen kan skje fra 2020».

Departemnetet sier at endringen av fylkesvegadministrasjonen er en stor reform for både Statens vegvesen og fylkeskommunene, og at det er fortsatt mye som skal på plass for at overføringen kan starte 1. januar neste år. Prosessene med rekruttering av tilsette fra Statens vegvesen til fylkeskommunene pågår for fullt. I tillegg blir det arbeidet med blant annet endringer av forskrifter, administrative system for oppgavene som skal overføres, samt overføring av arkiverte dokumenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.