Fylkeskommunene kjøper saksbehandlingssystem for grunnerverv av Nye Veier

Det digitale verktøyet har fått tittelen eGrunnerverv, og er utviklet av Nye Veier. Flere aktører har meldt sin interesse for å benytte løsningen, og Fylkeskommunene er først ute.

- Vi ser frem til det videre samarbeidet med Fylkeskommunene, sier leder for grunnerverv og forvaltning i Nye Veier, Magne Bye.
- Vi ser frem til det videre samarbeidet med Fylkeskommunene, sier leder for grunnerverv og forvaltning i Nye Veier, Magne Bye. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. juni 2022 - 10:51

– Vi så behovet for et saksbehandlingssystem hvor funksjoner for arkiv, kart, oppgjør og kommunikasjon med grunneier er i samme løsning. Nå får både grunneier og saksbehandler bedre oversikt over historikken i saken og oppgavene som må løses. Dette forenkler og effektiviserer saksbehandlingen, sier prosjektleder for eGrunnerverv i Nye Veier, Ole-Terje Mosvold Pedersen. 

Denne skissen viser nordre alternativ, og hvordan den nye Mjøsbrua kan se ut.
Les også

Nye Veier har bestemt seg for hvor den nye Mjøsbrua skal gå

Felles IT-system innen samferdsel

– Nye Veiers oppdrag handler om å skape endring ved å fornye og utfordre, sier prosjektleder for eGrunnerverv i Nye Veier, Ole-Terje Mosvold Pedersen. <i>Foto:  Nye Veier</i>
– Nye Veiers oppdrag handler om å skape endring ved å fornye og utfordre, sier prosjektleder for eGrunnerverv i Nye Veier, Ole-Terje Mosvold Pedersen. Foto:  Nye Veier

Samarbeidsavtalen med fylkeskommunene er formelt gjort via VIGO IKS, som ivaretar utvikling og forvaltning av fylkeskommunenes felles IT-systemer blant annet innen samferdsel. Avtalen er på fem år, med opsjon på ytterligere fem år. 

– Nye Veiers oppdrag handler om å skape endring ved å fornye og utfordre. Vi er stolte over å ha utviklet et verktøy som erstatter det eksisterende grunnervervssystemet til VIGO IKS, sier Pedersen. 

Videreutviklingen av systemet

Flere aktører har meldt interesse for å ta eGrunnerverv i bruk. Samtlige fylkeskommuner vil nå ta løsningen i bruk, og vil bli viktigebidragsytere i videreutviklingen av systemet. 

eGrunnerverv er et eksempel på hvordan statlige aktører kan heve kvalitet på tjenester ut mot publikum,og samtidig gi brukerne en mer effektiv arbeidshverdag. Ved å dele tilgangen til slike systemer med andre offentlige aktører, vil også flere ta del i gevinstrealiseringen og man får mer igjen for investeringen. 

– Vi har ved deling av eGrunnerverv nådd en viktig milepæl for prosjektet. Samarbeid om og bruk av felles digitale løsninger i offentlig sektor har et betydelig potensial. Vi ser frem til det videre samarbeidet med fylkeskommunene, sier leder for grunnerverv og forvaltning i Nye Veier, Magne Bye. 

En av strekningene uengigheten står om er E136 mellom Dombås og Vestnes.
Les også

Statens vegvesen og Nye Veier i krangel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.