Fv 7 ved Norheimsund fortsatt stengt på grunn av ras

Fylkesvei 7 i Hordaland er fortsatt stengt etter et jord- og steinras ved Snauhaugentunnelen vest for Norheimsund. Det er usikkert når den kan åpne igjen.

Arkivfoto av Snauhaugentunnelen i Hordaland fra et ras i 2013.
Arkivfoto av Snauhaugentunnelen i Hordaland fra et ras i 2013. Bilde: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix
NTB
24. feb. 2017 - 12:46

Fylkesvegen er hovedveg mellom Bergen og Kvam-bygdene, og stengningen kan få store konsekvenser ettersom det er ventet stor trafikk i forbindelse med at skolene i Hordaland nå tar vinterferie.

Vegvesenet fikk melding om raset klokken 00.32 natt til fredag, melder NRK. Geologer skal undersøke rasstedet og ta en avgjørelse om det er trygt å åpne vegen igjen.

– Det er vanskelig å si om vegen blir stengt lenge. Hvis geologen sier at det er trygt å begynne å rydde, så kan vi gjøre det kjapt, men hvis ikke må man renske opp i fjellsiden. Da kan det fort ta litt tid, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen i vegtrafikksentralen.

Raset gikk mellom Snauhaugentunnelen og Hansagjeltunnelen i Kvam kommune, om lag 6 kilometer vest for Norheimsund. Ingen biler ble tatt av raset.

Vegvesenet anbefaler omkjøring via Mundheim på fylkesveg 48 og 49 eller E16 og riksveg 13.

Ifølge NRK har det gått mange ras i området de siste årene, og i 2013 ble munningen ved Snauhaugentunnelen tettet igjen av et ras. Det foregår rassikringsarbeid lenger vest for dagens rassted.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.