PRODUKTNYHETER

Fulle sider i fotokvalitet

data

Det betyr for det første at man får utnyttet mer av papiret, men det gjør også at utskriftene likner mye mer på profesjonelle fotografier.

Canon har lenge ledet på kombinasjonen av hastighet og kvalitet. Med de nye A4-modellen S900, og S9000 for A3 vrir selskapet samtidig mer hastighet ut av skriverne. Hastigheten gjør at modellene også kan brukes til vanlige utskrifter. De er ikke like raske som vanlige modeller, men mer enn bra nok for 95 % av oss.

Grunnen til den voldsomme hastighetsøkningen ligger i at antallet dyser er fordoblet til 3072, som spytter ut ufattelige 74 millioner dråper i sekundet. Det er stort sett den eneste måten å vri mer ut av blekkskrivere på i dag. Hvor fort en dyse kan spytte ut blekkdråper, er begrenset av fysikk og hvor raskt en dampdråpe kan med de begrensede mulighetene som finnes til å tilføre energi.

Med full oppløsning og margløs utskrift brukte vi litt over ett og et halvt minutt på en A4 side på glanset fotoutskrift og så vidt over fire minutter på en A3 side. Det er imponerende. Canon har før vist at de er billigst på sine utskrifter og det betyr at det er mye billigere å skrive ut i disse formatene enn å bestille forstørrelser i fotobutikken. Selv om dette først og fremst er fotoskrivere, skriver de på vanlig papir med god hastighet.

(orv)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.