KRAFT

Frykter permitteringer

TØFF VINTER: Kraftanalytikere mener at strømprisen kan eksplodere de kommende ukene. Dette bekymrer næringslivet i Midt-Norge.
TØFF VINTER: Kraftanalytikere mener at strømprisen kan eksplodere de kommende ukene. Dette bekymrer næringslivet i Midt-Norge. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Mona Sprenger
25. nov. 2010 - 13:56

– Jeg er skikkelig bekymret, sier Merethe Storødegård, regiondirektør i NHO Trøndelag.

– Betaler regningen

Værvarslet for den kommende perioden er kaldt og tørt. Og det er mindre vann enn normalt i magasinene til norske kraftverk. Kraftanalytikere mener at strømprisen kan eksplodere de kommende ukene.

Les også: – En alvorlig situasjon

Trøndersk næringsliv har forrige vinters strømpris friskt i minne, og NHO frykter konsekvensene av en ny vinter:

– Det vil komme permitteringer og nedleggelser. Og det vil komme flere vintre, sier Storødegård, som opplever at dette har hun sagt mange ganger før. Uten at det har fått noe betydning for kraftsituasjonen i Midt-Norge.

– Det er Midt-Norge som betaler regningen. Vi vet at det er bedrifter som ønsker å etablere seg her, men de trenger kraft. Samtidig snakkes det om å elektrifisere Trønderbanen. Det hele henger ikke i hop.

– Ønsket politikk?

Det har blitt forslått å flytte månelandingen fra Mongstad til Midt-Norge. Hva synes du om en slik løsning?

– Det kunne være et mulig tiltak. Vi ønsker mer egenproduksjon og har et prosjekt på Skogn, som burde fått innfridd sin søknad om forlengelse av konsesjon, sier NHOs regiondirektør, som tviler på at det vil bli noe av et slikt forslag med dagens regjerings sammensetning.

– Kraftsituasjonen bør ikke komme som noe overraskelse, men hvis dette er en ønsket politikk så bør myndighetene være tydelig på det, sier Storødegård.

Les også:

– Flytt månelandingen til Midt-Norge

– En god idé å flytte månelandingen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.