Jeg er pessimist på industriens vegne når det gjelder framtiden. Forutsigbarheten i rammevilkårene varier for mye. La oss ta krisepakken. Ekstra penger kom inn til for eksempel fornybar energi, men så viser det seg at dette ikke var en ekstrabevilgning, men en forskuttering av bevilgningen for 2010. Det betyr i realiteten at bevilgningene for 2010 går ned, sier Schnitler.
Han er bekymret for bevilgningene til forskning til fagområder og bransjer vi allerede kan. – Vi må få lov til å bli enda bedre på hva vi kan. Skal vi lykkes internasjonalt må vi holde på ledelsen der vi er gode teknologisk, blant annet det jeg driver med, vannkraft. I statsbudsjettet er det satt av 200 millioner kroner til fornybar energi, av dette går kun 3 prosent eller seks millioner til vannkraft, enda det er der vi er verdensledende. Resten går til ny fornybar.
– Et annet punkt som må endres er formuesskatten. I dag er det altfor mange bedriftseiere som må ta ut høy lønn for å kunne betale formuesskatten. Allikevel får de kritikk for at de tar ut høy lønn i tillegg til at de for svi på grunn av de verdiene de sitter på. Disse pengene kunne vært igjen i bedriftene og kunne bidratt til utvikling av selskapene.
– Jeg er veldig opptatt av aktivt privat eierskap og de mulighetene det gir for utvikling og vekst. Dessverre er det uglesett av dagens posisjon på Stortinget. Det må være lov til å bli gode på det vi kan og tjene penger på det. Her i landet er vi ledende innen noen få segmenter – olje og gas, kraftkrevende industri, vannkraft og shipping. Dette er de områdene der vi har mulighetene til å være verdensledene. Det er disse områdene som bør ha myndighetenes oppmerksomhet, sier Diderik Schnitler.