ENERGI

Frp foreslår utbygging av vannkraft i vernede vassdrag

Frp vil bygge ut mer vannkraft, og tirsdag fremmer de et forslag til Stortinget om å vurdere utbygging av ny vannkraftproduksjon i vernede vassdrag.

Frps Marius Arion Nilsen (Frp) tar til orde for utbygging av vannkraft i vernede vassdrag.
Frps Marius Arion Nilsen (Frp) tar til orde for utbygging av vannkraft i vernede vassdrag. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
3. okt. 2022 - 07:44

– Regjeringen kan ikke lenger sitte stille og se på at det enorme kraftpotensialet i norsk vannkraft ikke tas ut. Nå er vi nødt til å ta grep for å øke vannkraftproduksjonen for å sikre husholdninger og industri tilgjengelig og rimelig strøm i årene som kommer, sier energipolitisk talsperson i Frp, Marius Arion Nilsen, til NTB.

Han mener forslaget vil sikre betydelig økning i kraftproduksjon i årene som kommer.

– Ny teknologi har gitt nye muligheter for å bygge ut kraft i vassdrag på en skånsom måte som ikke truer viktige miljøverdier. Jeg forventer at regjeringen er positivt innstilt til å gi sin selvutnevnte energikommisjon et slikt mandat, sier Nilsen.

Forslaget går ut på å gi energikommisjonen mandat til å gå gjennom vernede vassdrag og vurdere om det er potensial for utbygging av vannkraft.

I januar stemte Frp og Sp som de eneste partiene på Stortinget for et forslag om å øke norsk kraftproduksjon ved å åpne vernede vassdrag for utbygging.

Flom på Strandtorget i Lillehammer etter uværet Hans.
Les også

Flom- og skredplan er klar: Frykter for sikkerheten til trafikantene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.