Framtidig E39-bru blir utvidet

To parallelle bruer fører riksveg 580 over Harald Skjolds veg i Bergen. Om noen år får riksvegen status som E39. I den forbindelsen må den ene brua utvides i bredden. Den jobben er nå ute på anbud.

Grunnforholdene under denne brua er ikke gode. Mye løsmasser må graves ut før den nye pilaren i akse 3 kan fundamenteres på fjell. Den skal bli 18 meter høy.
Grunnforholdene under denne brua er ikke gode. Mye løsmasser må graves ut før den nye pilaren i akse 3 kan fundamenteres på fjell. Den skal bli 18 meter høy. Bilde: Multiconsult
31. jan. 2017 - 23:47

28. februar er datoen som interesserte entreprenører må merke seg.

Det er brua for trafikk i retning sentrum som skal utvides. Den har to felt i dag. Det holder ikke når prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal blir ferdig og brua inngår i hovedinnfartsåren mot Bergen.

Brua har en lengde på 72 meter meter, fordelt på tre spenn - et 29 meter langt midtspenn mellom to 21,5 meter lange sidespenn. For få plass til et felt til, må brua utvides med ca. tre meter.

Før det nye feltet kan støpes, må rekkverk og støyskjerm fjernes, og sidekanten må meisles fram til armering. Feltet skal stå på egne pilarer med rektangulært tversnitt.

Multiconsult prosjekterer utvidelsen. Grunnen til at anleggsarbeidet på brua er satt ut på egen entreprise, er at prosjekteringen ikke var ferdig da de store anleggsentreprisene ble utlyst.

Det er ikke avgjort hvordan trafikken skal gå i anleggstiden. Skulderen på motsatt side av brua er bred nok til at det er mulig å avvikle trafikk på to felt med nedsatt hastighet.

I november i år blir jobben fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.