Fra Statens vegvesen til jobben som generalsekretær i Blindeforbundet

Per Inge Bjerknes (41) har sin første arbeidsdag som Blindeforbundets generalsekretær 4. januar. Han kommer fra jobben som planforvalter i Statens vegvesen.

Per Inge Bjerknes (41) er ansatt som generalsekretær i Blindeforbundet
Per Inge Bjerknes (41) er ansatt som generalsekretær i Blindeforbundet Foto: Norges Blindeforbund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. jan. 2021 - 09:12

Som  sjefingeniør i Statens vegvesen har Bjerknes de siste seks årene vært planforvalter for overordnet transportplanlegging og tilrettelegging for kollektivtransport.

Per Inge Bjerknes er fra Mysen i gamle Østfold, men har flyttet til Oslo for å ta fatt på jobben som generalsekretær.

– Den viktige rollen Blindeforbundet har i samfunnet, og i livet til enkeltmennesker og deres familier, motiverer meg veldig. Jeg trives med å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og fag, og å bygge et felles lag med både tillitsvalgte og ansatte. Organisasjonen har oppnådd mye, men har ambisjoner om å oppnå mer fremover og det har jeg lyst til å bidra i.

Per Inge Bjerknes og hans eldre bror er begge født sterkt svaksynte og ble senere blinde, så familien kom tidlig med i Blindeforbundets arbeid. Bjerknes har vært aktiv i barne- og ungdomsarbeid blant synshemmede, men ble dratt inn i partipolitikk som ung voksen.

Bjerknes var i mange år del- og heltidspolitiker for Senterpartiet i Østfold fylkeskommune.  Fra 2011 til 2014 var han fylkesvaraordfører. Han satt i ledelsen av samferdsel, nærings- og miljøkomiteen i åtte år. Fram til nyttår var han sjefingeniør i Statens vegvesen. 41-åringen har inntil han begynte i Blindeforbundet, jobbet som spesialrådgiver i Viken fylkeskommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.