FORSVAR

Fra 2025 vil ikke Forsvaret ha noen anlegg mellom Stavern i Telemark og Rogaland

Et siste forsøk på å bevare drift på Kjevik er avvist.

Slik så det ut når 220 ungdommer fra hele Norge var samlet i hangaren på Kjevik  under en rekrutteringscamp.
Slik så det ut når 220 ungdommer fra hele Norge var samlet i hangaren på Kjevik under en rekrutteringscamp. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen
4. jan. 2020 - 07:57

Allerede i 2016 besluttet Stortinget å flytte Luftforsvarets skolesenter til Værnes. Vedtaket har vakt stort lokalt engasjement og flere ganger har lokale politikere forsøkt å få vedtaket endret.

Et siste forsøk før jul har også fått tommelen ned fra Forsvarsdepartementet, skriver Fædrelandsvennen.

– Det er trist og litt uforståelig, og det frykter jeg kan gå ut over folks forståelse og velvilje overfor Forsvaret, sier Renate Hægeland som er Høyres gruppeleder i Kristiansand.

Etter nedleggelsen vil ikke Forsvaret ha noe virksomhet i Agder. Selv om Hægeland synes det er lite fordelaktig at Forsvaret med dette forsvinner fra Sørlandet, mener hun ikke dette innebærer noen sikkerhetsrisiko for landet som helhet.

Tross tapet av 200 arbeidsplasser ,ser ikke tidligere ordfører i Kristiansand Harald Furre like mørkt på situasjonen som før.

Elbiler parkert i bergen.
Les også

Elbilforeningen: Bergen er landets elbilhovedstad

– Signalene vi har fått, tyder på at det fortsatt vil være bruk for fagfolk på dette feltet på Sørlandet i fremtiden, og at både sivil og militær luftfart kan bli en kunde for private initiativ her, sier han til avisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.